Rotfrukter i ugn – allt på en plåt



Blanda potatis, rotfrukter och betor på samma plåt och rosta i ugnen. Strö över hackad persilja och servera med knaprigt bacon, stekt ägg och en krämig dippsås.


Notera: Uteslut bacon och ägg om du är vegetarian.



Ingredienser


Rotfrukter

– 1 kilopotatisoch rotfrukter av olika slag (här 500 g delikatesspotatis, 2–3 morötter, 1/2 rotselleri, 1/2 liten kålrot

– 1rödlök

– 3polkabetor

– olja

– flingsalt, nymald peppar

– 1 knippepersilja


Servering

– 2 paketknaperstekt bacon

– 4stektaägg


Dippsås

– 2 dlcrème fraiche

– 2 msksenap

– salt, vitpeppar

– 1 knippehackadfärsk timjan


Gör så här


1. Skrubba potatisen, skala resterande rotfrukter och lök. Skär potatis och rotfrukter i mindre bitar (gärna olika former) och löken i klyftor. Skala betorna och skiva så tunt det går


2. Lägg potatis, rotfrukter och lök på en bakpappersklädd plåt (utom betorna som läggs på när 5–10 min återstår). Ringla över olja, blanda, strö över salt och nymald peppar.


3. Ugnsstek i 225°, 25–30 min.


4. Strö över hackad persilja och knaperstekt bacon.


5. Blanda samman dippen och servera med den och stekt ägg.


Kockens tips


Du kan ersätta baconet med valfri korv eller kassler.

© 2020 Av: Flash Media