10 kändisar som egentligen heter något helt annat


Att artister använder andra namn än de föddes med är inte ovanligt. Men visste du att en hel del skådespelare gör det samma? Här är 21 kändisar som hette någonting helt annat, och varför de bytte namn.


Om du skulle byta namn, vilket skulle du välja då? Kändisarna har hämtat inspiration från smeknamn de hade som barn, sina egna idoler och sina mindre kända mellannamn.


Spana in listan över vilka stjärnor som valt att kalla sig någonting annat än det som från början stod i passet.KATY PERRY, FÖDD KATHERYN ELIZABETH HUDSON


Katy Perry är ett alter ego som sångerskan tog i ungdomen för att skilja på sin privata person och sitt artist-jag. ”Jag ville inte vara Katheryn Hudson. Jag hatade det, det var för skrämmande för mig, så jag bestämde mig för att vara någon annan”, har hon sagt till The Guardian. ”Jag skapade denna underbara karaktär som jag kallar för Katy Perry och som jag kan kliva in och ut ur när jag vill”.


ALICIA KEYS, FÖDD ALICIA AUGELLO-COOK


Innan artisten Alicia Keys slog igenom kring 00-taltet hette hon Alicia Augello-Cook. Hon har berättat för Newsweek att idéen från början var att kalla sig för Alicia Wild. ”Men mamma sa att det lät som en strippa”, förklarade hon. Eftersom hon spelar piano fick det bli Keys istället, som i ordet ”tangenter” på engelska.


BRAD PITT, FÖDD WILLIAM BRADLEY PITT


Skådespelaren Brad Pitts egentliga tilltalsnamn är William, men det säger knappast någon nu för tiden – utom möjligtvis stjärnan själv. Enligt tabloiden Page Six ska Brad nämligen ha introducerat sig själv som William när han började flirta med nya kvinnor efter skilsmässan från Angelina Jolie.


GIGI HADID, FÖDD JELENA NOURA HADID


Supermodellen Gigi Hadids fullständiga namn är Jelena Noura Hadid. Gigi är ett smeknamn som hon ärvt från sin mamma Yolanda som liksom dottern, kallades för Gigi som barn. I en intervju med Vouge har Gigi förklarat hur det kom sig att smeknamnet blev hennes tilltalsnamn.


”När jag gick i ettan eller tvåan så fanns det en Helena i klassen vilket blev förvirrande när läraren sa våra namn. Läraren frågade då mamma om det fanns något smeknamn för mig som de kunde använda istället och mamma svarade att hon ibland kallar mig för Gigi. Det namnet följde sedan med mig.”


LADY GAGA, FÖDD STEFANI JOANNE ANGELINA GERMANOTTA


Artisten Lady Gaga är ett stort fan av brittiska rockbandet Queen från vilket hon hämtat sitt namn. Queen hade en hit med låtenRadio Ga Gaår 1983. När Stefani Joanne Angelina Germanotta slog igenom medJust Dance25 år senare hade hon tagit namnet Lady Gaga efter sina idolers låt.


RIHANNA, FÖDD ROBYN RIHANNA FENTY


Som artist går Robyn Fenty under sitt mellannamn Rihanna. På senare år har hon även använt sitt efternamn i lanseringen av sminkmärket Fenty Beauty. Rihanna har i intervjuer förklarat att om man vill påkalla hennes uppmärksamhet så ska man säga Robyn till henne, precis som vänner och familj gör.


MILEY CYRUS, FÖDD DESTINY HOPE CYRUS


Som barn var Destiny Hope Cyrus en glad tjej, det menade familjen som därför kallade henne för Smiley. När hon blev äldre började hon själv att kalla sig för Miley, som en flirt med barndomens smeknamn. År 2008 bytte Destiny Hope sitt förnamn helt och hållet till Miley som ju är det namn vi känner henne vid idag.


REESE WITHERSPOON, FÖDD LAURA JEANNE REESE WITHERSPOON


Skådespelerskans ursprungliga tilltalsnamn var Laura, men tidigt i sin karriär bytte hon till sin mammas flicknamn Reese.


NICKI MINAJ, FÖDD ONIKA TANYA MARAJ


Onika Tanya Maraj fick inte bestämma sitt eget artistnamn. I en intervju med The Guardian har hon förklarat att det var en kille på ett produktionsbolag som ändrade hennes namn innan hon skulle skriva på ett kontrakt. Rapparen ska ha motsatt sig ändringen utan resultat. Än idag är hon särskilt missnöjd med Minaj och insisterar på att kallas Onika av vänner och familj.


JAMIE FOXX, FÖDD ERIC MARLON BISHOP


När Eric Marlon Bishop började sin karriär som ståuppkomiker ville han ha ett namn som lätt kunde tas för att vara ett kvinnonamn. Varför? Jo, för att i ståuppvärlden fick kvinnor så gott som alltid en plats på scen. Männen, som var betydligt fler, fick slåss om sin tid i rampluset. ”Så jag började skriva upp ett unisex-namn… Jamie Foxx”, har han förklarat för David Letterman.


Foto / TTRabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby