Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

125 000 dollars-safari med privatjetAtt vara på safari i Afrika är storslaget. Att flyga privatjet, eller PJ, som stammisarna säger, är exklusivt så det förslår. Att således åka på safari i en privatjet-kärra är utan tvekan bucket list-material.


Emirates Executive Private Jet Safari går av stapeln om nästan exakt ett år, den 17-29 augusti. Resan kommer att ta 10 gäster till fyra ikoniska safaridestinationer där de förhoppningsvis kommer att få hänga med The Big Five.

Helt säkert är att resenärerna, som har betalat 125 000 dollar per person, kommer att få träffa flera av kontinentens mest banbrytande namn när det kommer till bevarandet och skyddandet av djurlivet och naturen. Emirates erbjuder denna unika tripp i samarbete med safariföretaget Roar Africa.

En stor del av intäkterna från resan kommer att gå till välgörande ändamål. Representanter från Roar Africa säger: "Syftet med denna ultralyxiga resa, som sätter en ny standard, är att hjälpa Afrikas djurliv, natur och lokalbefolkning. Hela resan kommer att klimatkompenseras till 100%."

Hela äventyret tar sin början med en övernattning på det välkända hotellet Burj Al Arab i Dubai. Därefter ställer piloterna in koordinaterna på Mala Jena Camp vid Viktoriafallen i Zimbabwe. Nästa stopp är Duba Plains Okavango Delta och Mara Plains Camp i Maasai Mara, Kenya. Följt av campen Singlat Kwitonda i Volcanoes National Park, Rwanda.

Att alla hotell längs rutten är femstjärniga behöver vi väl inte upplysa om. Privatjeten har 10 sviter med separata badrum och ombord finns en väl tilltagen lounge där man med fördel intar lyxmåltiderna.