5 frågor att ställa sig själv efter ett bråk med sin partner


Det är lätt att häva ur sig tonvis med dumheter när man blir osams med sin partner. Och efter ett bråk kan det vara svårt att veta hur man ska gå vidare. Vissa personer vill gärna prata och reda ut vad som hänt, medan andra hellre lägger locket på och låtsas som ingenting.


Mariann Marthinussen, psykoterapeut och coach, menar att ett bra sätt att gå vidare efter en konflikt är att ställa sig själv några frågor.


Ställ er dessa frågor efter ett bråk


Här är de 5 frågor som hon rekommenderar att man ställer till sig själv efter en konflikt.


Vad upprörde mig mest med det här? Vad var det som påverkade dig allra mest? Försök hitta ord på känslorna. Skriv gärna ner det du kommer på så du kan påminna dig själv.


Vad ville jag med detta? Vad fick jag ut av detta? Vad var din baktanke med konflikten egentligen? Gav den dig något? Detta kan lära dig något inför nästa gång du stör dig på något hos partnern.


Hur upplever jag att jag bemöttes? Tycker du att din partner bemötte dig på ett bra sätt? Hur skulle du vilja att han eller hon bemöter dig nästa gång?


Hur bemötte jag själv situationen? Vilka ord och känslor använde jag? Tänk igenom din roll och ditt beteende i bråket?


Måste jag be om ursäkt för något? I såna fall, varför? Gick du för långt i något du sa? Känns din partner sårad? Här gäller det att rannsaka sig själv och kunna be om ursäkt för sitt dåliga beteende.Rabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby