Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

8 fina badplatser i Stockholm att besöka i sommarStockholm bjuder på en rad vackra badupplevelser. Här listar vi åtta fina badplatser att besöka i huvudstad under sommaren.
Om du bor i Stockholm har du säkert hört talas om Tantobadet och Fredhällsklipporna. Men vår vackra huvudstad har fler guldkorn än så. Många fler!

Det finns mängder av stränder, klippor och bryggor att njuta av i sommar, vare sig du bor i stan eller vill söka dig till kusten. Här har vi listat några av redaktionens favoritbadplatser, både för dig som tar cykeln och för dig som har möjlighet att resa lite längre med bil.


8 fina badplatser i Stockholm


1. Fågelöuddebadet


Fågelöuddebadet.


Längst ut på udden på Lidingö ligger Fågelöuddebadet. Badet har en strand, brygga, grillplats, toaletter, minigolfbana och ett populärt hopptorn.


Hit tar du dig enklast med bil, men du kan även hoppa på buss 204 från Ropsten mot Elfvik. Kliv av vid Fågelöuddevägen och promenera till badet.


2. Flatenbadet


Flatenbadet.


Flatenbadet ligger i Skarpnäck och kallas också ”barnbadet”. Men bli inte skrämd av ordet om du inte själv har barn, det finns även gott om plats för oss vuxna!


Sjön Flaten är en av Stockholm renaste badsjöar och om du vill göra badturen till en upplevelse kan du vandra längst fina promenadstigar runt sjön innan du svalkar dig i badet. Flatenbadet har bryggor, hopptorn, ute-gym, beachvolleybollbana, boulebana, minigolf och toaletter.


3. Ekhagens strandbadÄr du ute efter ett lugnt och opretentiöst bad i stan ska du ta dig till Norra Djurgården. Här ligger Ekhagens strandbad, även kallat Lappis (Lappkärrsberget ligger här) Beach. Badet har en liten strand, men varken brygga eller toaletter. En mysig och gömd liten oas i stan, helt enkelt.


4. KanaanbadetI närheten av Hässelbystrand ligger Kanaanbadet. En välbesökt badplats med två olika sandstränder, stora gräsytor, hopptorn, utomhusdusch och toaletter.

Under sommaren finns även ett café, perfekt när du vill svalka dig med en glass!


5. SmedsuddsbadetNär du promenerar i Rålambshovsparken på Kungsholmen är det svårt att ana att det ligger en badplats med sandstrand ett femtiotal meter bort. I en vik till Riddarfjärden ligger nämligen Smedsuddsbadet.


Badet har nyligen tillgänglighetsanpassats för rörelsehindrade. Här finns en tillgänglighetsanpassad ramp som går från gångvägen ut i vattnet, en parkeringsplats i närheten samt en tillgänglighetsanpassad toalett.


6. Grisslinge havsbadPå Värmdö, strax söder om Stockholm ligger Grisslinge havsbad. Här finns en rejäl strand med finkornig sand. Det finns även stora bryggor, ett café, omklädningsrum och toaletter.

Det tar omkring tjugo minuter hit med buss från Slussen och busshållsplatsen ligger alldeles intill badplatsen.


7. Hornsbergs strandVill du sola och bada, men samtidigt känna stadens puls? Då ska du bege dig till Hornsbergs strand, nära Kristinebergs tunnelbanestation. Längst med hela strandpromenaden finns solvänliga bryggor och trappor, bänkar, badstegar, restauranger, barer och glasskiosker. Folkfest dag som kväll, helt enkelt!


8. Gålö havsbadGålö havsbad har Stockholms längsta sandstrand. Badet ligger i Haninge kommun, vid Skälaråkersviken. Lättast tar du dig hit med bil, även om det också går att hitta hit med buss från Västerhaninge.


Badet är långgrunt och de stora gräsytorna gör att det inte känns trångt, trots att badet är populärt med både campingplats och glampingtält i närheten.