Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Amie Bramme Sey blir krönikör hos ELLE


Foto: Märta Thisner

ELLE förstärker sitt redaktionella team med programledaren och poddaren Amie Bramme Sey, som blir fast krönikör i ELLEs kanaler.Journalisten Amie Bramme Sey har de senaste åren både synts i SVT och som programledare för Grammis och Guldbaggen. Framför allt har hon gjort sig ett namn som poddare, då hon de senaste fem åren outtröttligt drivit feministiska och antirasistiska frågor i podden Raseriet tillsammans med Fanna Ndow Norrby. Hon ser fram emot att bli fast krönikör på ELLE.


– Det känns jättekul. ELLE är en spännande plattform som lyckas kombinera många av mina intressen och har en nice blandning av yta och djup. Det finns utrymme för politiska analyser, men om jag vill kan jag samtidigt få vara unapologetically ytlig, säger hon.


Amie Bramme Say kommer att bidra med igenkänningsskapande texter, samhällskommentarer och ett intersektionellt perspektiv på varumärkets kärnämnen mode, skönhet och populärkultur. ELLEs chefredaktör Cia Jansson ser fram emot samarbetet.


– Amie är en av samtidens viktigaste röster, inte bara när det gäller frågor som feminism och antirasism, utan även musik, serier, stil och beauty. Hon är orädd och har en unik förmåga att nå ut med komplexa analyser på ett lättillgängligt och inspirerande sätt, vilket vi vet att vår målgrupp uppskattar, säger hon.


Intervju med Amie Bramme Sey

Krönika av Amie Bramme Sey