Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Cottage Garden - Tapetromantik från den engelska landsbygden


Boråstapeter lanserar Cottage Garden. En tapetkollektion som förenar den klassiskt svenska inredningsstilen med en ombonad romantik, inspirerad av hemmen på den engelska landsbygden. Känslan är varm, konstnärlig och poetisk, som hämtad från brittiska mästerverk av Jane Austen och Virginia Wolf.Cottage Garden är en kollektion tapeter i finstämda, dämpade färger och några lite klarare varianter. Dess handmålade blommönster ger en rik och levande stämning till rummen. Vissa är i lätt akvarell, andra har en mer rustik känsla av mönstervävt tyg. Här finns också mönster med lugnare intryck, med känsla av klassisk tweed eller kalkmålade putsväggar. Cottage Garden är en kollektion med personlighet, som gjord för att älskas.


- Vi ser en ny livsstil växa fram som är lantlig, ombonad och romantisk. Där de traditionella värderingarna inspirerar och det lugnare tempot. En inredningsstil där tapeterna står i centrum, berättar Ulrica Hurtig som är Senior Designer på Boråstapeter.

Hon berättar vidare:


- Vi har drömt oss bort till en liten stuga på den engelska landsbygden i Cotswolds. Där har vi rört oss från rum till rum och känt in känslan. Förflyttat oss ut till den prunkande trädgården och sett ut över det böljande landskapet. Blommor, dofter, färger, ljud, poesin… Allt detta har inspirerat till en taktil, genuin och finstämd tapetkollektion i både uttryck och färg.


Cottage Garden finns i butik från och med slutet av mars. Tapeterna är tillverkade i Boråstapeters egen fabrik i textilstaden Borås där hållbarhet står i fokus. Produktionen sker helt utan farliga ämnen och med minsta möjliga miljöpåverkan. Alla färger som används är vattenbaserade och materialet kommer från hållbara skogsbruk i Nordeuropa.


Relaterade länkar

www.borastapeter.com