Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

De bästa leave-in-produkterna för håret – 5 favoriter

Det finns många typer av hårvårdsprodukter att investera i, men en variant som verkligen är en allround-produkt och som hjälper håret på många olika sätt är leave-in-produkter. Vi har rett ut vad det är som gör leave-in-produkterna så bra – och har tipsat om sina 5 favoriter!


Alla borde ha en leave-in produkt hemma för de innehåller så mycket bra i en och samma produkt. En leave-in-produkt kan komma i form av serum, lotion eller spray – vilken man väljer spelar egentligen ingen roll.


Men hur använder du då bäst en leave-in-produkt för håret? Som namnet antyder så appliceras den i handdukstorkat hår och sköljs inte ur. De flesta leave-in produkterna har ofta dessa egenskaper:


– UV-skydd – Färgbevarande – Återuppbyggnad av fjällskiktet – Värmeskydd – Glansgivande – Ger extra lyster – Reducerar & förebygger friss – Utredande effekter – Vårdar och ger näring


Så Vilka produkter behöver man? Vi skulle rekommendera en leave-in-produkt och en vårdande olja. Det är basen för bra hårvård. Först lägger du din leave-in och avslutar sedan med olja, därefter låter du håret lufttorka eller fönar håret torrt.


Här hittar du Flashmagazines 5 favoriter!


Leave-in produkter - Redken

Detta är en klassiker, den fokuserar mer på djupet och är återuppbyggande!

Pris: 249 kronor.Leave-in produkter - Alterna

Denna funkar nästan som en olja i och med att det är ett serum. Man kan kombinera de flesta produkterna – om man vill ha två olika konsistenser och om en av produkterna inte uppfyller det du vill ha. Det som är underbart med denna är att hela serien är riktigt bra färgbevarande så är du t.ex mörkhårig så kommer du ÄLSKA denna.

Pris: 349 kronor.


Leave-in produkter - Davines

MINU Hair serum är ett glansgivande leave-in serum som ger extra lyster och förlänger effekten av en hårfärgning.

Pris: 319 kronor.Leave-in produkter - Reverie

Detta är en serie botaniska hårprodukter från USA som ligger lite högre i prisklass men blir en otrolig skillnad på håret. Produkterna är handgjorda från Kalifornien, och de jobbar med högkvalitativa ingredienser som är både naturliga och innovativa. Vill ni ha ett frizzreducerande kraftpaket (som passar alla hårtyper) så är denna ditt val, den är värd varenda krona.

Pris: 464 kronor.Leave-in produkter - R+ Co

Återfuktar på djupet och ger en reflekterande lyster. Produkten är utvecklad för att kapsla in återfuktande, mjukgörande och frissreducerande egenskaper som lämnar håret mjukt och glansigt.

Pris: 319 kronor.


Leave-in produkter - Maria Nila

Riktigt prisvärd och en produkt. En värmespray som ger håret ett UV- och värmeskydd upp till hela 260°C - ett måste när du plattar, lockar, eller fönar håret för maximalt skydd!

– Den är grym!

Pris: 249 kronor.