Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Den här luggen gör dig riktigt trendig i sommar – inspireras av stjärnornaBildkälla: Fransuppsala


Är du sugen på att fräscha upp håret ordentligt till vår och sommar, och kanske testa något nytt?Då kan gardinlugg vara något för dig – den 70-talsinspirerade luggen är riktigt trendig just nu, och passar alla huvudformer.


Den svepande och mjuka gardinluggen blev först trendig på 70-talet, men nu har den hittat tillbaka till både kändisar, modeller och influencers. Och det finns det faktiskt goda skäl till att den är så het just nu.


– Gardinluggen är helt klart en av de mest mångsidiga luggstilarna – den har vikt och är yngre än en vanlig lugg, och kommer med en svepande bena, säger frisören Adam Reed.


Goldie Hawn hade gardinlugg på 70-talet. Paramount/Courtesy Everett CollectionReed konstaterar att de allra hetaste skådespelarna och kändisarna på 70-talet rockade en gardinluggen.


– Den här luggen var populär på 70-talet, på stjärnor som Goldie Hawn och Ali McGraw. Kanterna är ojämna för att få till ett mjukt svepande, förklarar han i Vogue.


Att testa något nytt med håret kan kännas läskigt, men att klippa lugg är ett mindre steg än att till exempel gå från långt hår till page – samtidigt som det kan få håret att kännas lika nytt och spännande. Gardinluggen är inte lika svår att ta hand om och få snyggt som en spikrak lugg, utan kräver mindre underhåll.


– Det är okonstlat, vilket för det perfekt för alla ansiktsformer, samtidigt som det är en luggstil som passar bra även när den börjat växa ut, säger Adam Reed till Vogue.