Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Den stora badkarsguiden: Så väljer du rätt badkar för ditt hem


Funderar du på att köpa ett nytt badkar men är osäker på vilket du ska välja eller vad som passar i just ditt hem? Ta det lugnt! Sanitetsleverantören GROHE guidar dig i jakten på det perfekta badkaret till badrummet utifrån din personliga inredningsstil.Badrummet är liksom andra rum en återspegling av den som bor i huset eller lägenheten. Men att inreda ett badrum är inte helt enkelt, särskilt inte valet av badkar. Det finns en uppsjö av olika badkarsmodeller – väggfasta, fristående, inbyggda och det kan vara svårt att veta vad som ska väljas. Sanitetsleverantören GROHE ger dig inspiration på vägen och guidar genom olika stilar för att hjälpa dig hitta det badkar som passar bäst i just ditt hem.


Skandinaviskt och modernt

Ren enkelhet, milda toner och naturmaterial – känner du igen dig? Då har du säkerligen en skandinavisk heminredning. Den skandinaviska stilen hämtar inspiration från naturliga inslag med en harmonisk och lugn stil. I ett modernt badrum är glas, sten i naturfärger, marmor och stilrena detaljer viktiga byggstenar. Till båda stilarna passar ett fristående badkar, en av 2021 hetaste badrumstrender. Ett djupt fristående badkar kan installeras varhelst du önskar i badrummet och vid en placering i mitten av rummet blir porslinet ett vackert designföremål – den perfekta kombinationen av lyx och avkoppling. Ett utmärkt komplement till dagens moderna fristående badkar är golvmonterade badkarsblandare – en modern och stilren inredningsdetalj.


Minimalistiskt och industriellt

Ett minimalistiskt hem följer mantrat ”less is more” och kännetecknas av stilrenhet. Hemmet präglas av neutrala färger och med en enkel och avskalad inredning. För ett minimalistiskt hem passar därför ett inbyggt badkar eftersom badkaret, som oftast är den självklara mittpunkten i badrummet, istället förblir en subtil detalj. Om du letar efter ett badkar som smälter in i resten av badrumsinredningen är detta något för dig. Ett inbyggt badkar passar även den som har ett industriellt hem kännetecknat av klinker med betongkänsla, sten, stål och svarta detaljer. Om du har en industriell stil och vill matcha hemmets övriga inredning så kan du inkorporera en badkarsvägg med svarta industridetaljer.


Klassiskt tidlöst och Art Deco

Ett klassiskt badrum kännetecknas av gammaldags och tidlös inredning i kombination av ett noggrant urval av moderna detaljer. Resultatet är en blandning av nytt och gammalt som aldrig går ur tiden. För den, vars badrum präglas av en Art Deco inredning hittar vi även här klassiska badrum i sekelskiftesstil med vintage-detaljer, eleganta former och vackert schackmönstrat kakel. Tröttnar du lätt på trender som kommer och går och gärna vill investera i något klassiskt till ditt hem så är ett väggfast badkar ett självklart val för dig. Den här badkarsmodellen är en tidlös ikon som försäkrar att badrummet förblir stilsäkert och sofistikerat för alltid.