Divorce day - därför tar många relationer slut i Januari


Januari är inte vår lyckligaste månad. Festerna och ledigheterna är över. Plånboken ekar tom, samtidigt som vi har lagt extra press på oss själva att bli bättre, sundare människor och solen brukar för det mesta lysa med sin frånvaro.


Januari är också en av de mest skilsmässotäta månaderna på året, visar statistik. Dom flesta skiljer sig efter sommarsemestern här i Sverige, men därefter är det tiden efter jul- och nyårshelgerna som toppar listan. I England och USA har man till och med korat den första jobbdagen i januari till ”Divorce Day” – dagen då flest par ansöker om skilsmässa.


– Det finns ett par större studier som har kunnat visa att skilsmässor ökade signifikant efter sommar och jul, säger Monica Buhrman, psykolog och psykoterapeut vid Uppsala universitet.


Varför just på Divorce Day?

Vad det är som gör att så många väljer att gå skilda vägar just i januari är svårt att säga exakt, men några teorier finns det. Till exempel att det är många som gått i skilsmässotankar länge, men velat vänta tills efter helgerna för att ge barnen en fin jul och inte ”förstöra stämningen”. En annan vanlig syndabock är en tuff ekonomi som blir som värst i januari.


Ledigheten, som vi alla sett framemot, kan också var en bov i dramat – då många par spenderar mer tid ihop och bristerna i relationen kanske blir tydligare.


Här följer 3 tips för att få relationen att hålla i januari:


1. Vänta inte med att jobba på relationen tills du är ledig, du måste jobba med den i vardagen.


2. Kommunikation är A och O. Ta er tid att prata med varandra och skapa rutiner för naturlig kommunikation med varandra. Kommunikationen ska dessutom vara positiv, visa intresse för varandra och varandras vardag. Det är lätt att bli negativ om man är stressad.


3. Vårda dig själv. Om du mår bra med dig själv är du trevligare att leva med, det gäller alla relationer vi har.”Rabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby