Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Drottningholmsteatern öppnar med utomhusvisningar


Nu öppnar Drottningholms Slottsteater säsongen för guidade visningar. Nytt för i år är en utomhusvisning av det unika teaterhuset, perfekt för pandemisäkra utflykter under våren. Andra nyheter är en visning om 1700-talets modevärld och en familjevisning som gör det möjligt att upptäcka teaterhusets magi tillsammans med barnen. Alla visningar ges i små grupper och är anpassade efter rådande riktlinjer.


Drottningholm är ett av Sveriges världsarv och ett av Stockholms mest populära besöksmål. Mitt i slottsparken finns Drottningholmsteatern, en intakt 1700-talsteater med guidade visningar och föreställningar.


På valborgsmässoafton slås Drottningholmsteaterns portar upp för årets första besökare. Under maj blir det visningar av teaterhuset på helgerna och från den första juni till sista september ges det dagliga turer under säkra förhållanden. Den som vill maxa besöket tar med picknickfilten och passar på att njuta av den underbara slottsparken.


De dagliga visningarna i och utanför Drottningholmsteatern ger besökaren en möjlighet att få veta mer om det unika teaterhuset och uppleva några av teaterns magnifika miljöer. Temavisningarna spänner över olika områden men bottnar alltid i idéer, personer eller händelser som anknyter till teatern. Det går att fördjupa sig i skilda ämnen som historiska tapeter, ockultism eller Gustav III och hans mamma Lovisa Ulrika. Familjevisningarna gör teaterns historia spännande även för de små besökarna.

Alla tider för visningar finns på www.dtm.se. Biljetter behöver köpas i förväg.


Det blir också föreställningar på Drottningholmsteatern i sommar, med publikanpassningar efter rådande riktlinjer. Först ut är familjeföreställningen Skönheten och Odjuret med urpremiär den 22 maj och den 7 augusti är det premiär på Händels Agrippina.


Guidade visningar Drottningholmsteatern 2021

Dagliga visningar under sommaren (helger i maj)


Visning Teaterhuset Välkommen in i en historisk teater

Familjevisning Teaterhuset Hela familjens historiska teater

Utomhusvisning Teaterhuset NYHET Teatern sedd från parken

Temavisningar

Kära mamma! NYHET Lovisa Ulrika och Gustav III. Två öden, en teater.

Modescenen Drottningholm NYHET Temavisning om 1700-talets modevärld. Teaterkostymer, överflödsförordningar och jämlikhet.

Det ockulta 1700-talet Hovmagiker och frimurare. Mystik på teaterscenen.

Tapeter Blommor, ränder och ett färgsprakande 1700-tal

Spektakel i slottsparken Hovfester, riddarlekar och teater i buskarna.

Bergman och Trollflöjten Stjärnregissören möter 1700-talet

(In) Equality Gender Anarchy at a Court Theatre

Jul med Gustav III Vargavinter och jultraditioner

Familjevisningar

Spetsa öronen! NYHET Hur lät en 1700-talsteater? Hur smakade ett barnkalas hos prinsen? Hur luktade en hovman?

Den hemsökta teatern Vad gör kungens hovmagiker? Vem knackar i väggarna?

Jul med prins Gustav Vargavinter och jultraditioner

Med stöd av Drottningholmsteaterns Vänner ur Stiftelsen Henrik Nordmarks fond, Jacob Wallenbergs Stiftelse och Stiftelsen Infinity.