Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Eatery Social öppnar pop-up restaurang i Visby i sommar


Foto: Clarion Hotel Wisby

Gotland är populärare än någonsin och i år gör Clarion Hotel en stor sommarsatsning och låter succékonceptet Eatery Social som finns både i Stockholm och Malmö göra en pop-up restaurang på Clarion Hotel Visby.Eatery Social är en social mötesplats med mat från det latinamerikanska köket där inspiration hämtats från både Los Angeles och New York. Här erbjuds en härlig blandning av mat och dryck tillsammans med pulsen från den välkända gatukulturen där också kreativiteten och musiken kommer ta stor plats. Självklart kommer den prisbelönta drinken Tequilini, som blivit utsedd till en av världens bästa cocktails enligt Timeout serveras. En drink som är framtagen på överblivna råvaror från restaurangköket och med hållbarhet i fokus. Bakom konceptet står prisbelönta stjärnkocken tillika Clarion Hotels Creative Chef Marcus Samuelsson.


- Den varma gästvänligheten där maten utgör en del av både festens och vardagens gemenskap är grunden i den latinamerikanska kulturen och det är just den härliga känslan vi vill att du ska få uppleva hos oss i Visby i sommar, säger Marcus Samuelsson.


Köket styrs av Laura Camino, en erfaren kökschef med flera stjärnkrogar på sin CV och med rötter i Latinamerika.


- Min mamma brukade ta med mig till den här typen av restauranger när jag var barn och Mi Abuela (min mormor) lärde mig hemligheten bakom att tillaga riktiga Cevices på allra bästa sätt. Matlagningen och kulturen ligger inte bara i mitt hjärta - det ligger också i mitt blod, säger Laura Camino, Executive Chef på Eatery Social Visby.


Restaurangen slår upp dörrarna 16 juni och håller öppet hela sommaren fram till och med 29 augusti.