Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Exklusiv Intervju med artisten LellowFlashmagazines redaktörer Angelica Tärnsby och Samir Lakna beger sig till ett av Stockholm's kändis tätaste restauranger Vau De Ville i centrala Stockholm där vi har bokat bord. Dagens gäst är nämligen ingen mindre än stjärnskottet Lellow, som för lite över en vecka sedan släppte singeln ”första klivet” med gästartisten Saliboy.

Lellow föddes och växte upp i förorten Tumba i Stockholm, där hon fortfarande bor kvar tillsammans med sin mamma. Hennes intresse för musiken började redan innan hon kunde prata. Det är med ett leende på läpparna som Lellow berättar om sitt första musikminne.


"Jag fick växa upp tidigt och ta mycket ansvar"


- Jag var jätteliten och sjöng Nanne Grönwalls låt ”håll om mig”. Mina nära och kära uppmärksammade min talang för musiken och har sedan dess pushat och stöttat mig.


- Jag fick växa upp väldigt tidigt och ta mycket ansvar från ung ålder. Mamma var ensam och fick ta flera jobb för att livet skulle gå runt. Vi har varit flera systrar som alltid ställt upp och stöttat varandra medan mamma jobbade hårt. Min mamma är en riktigt super women, min riktiga förebild och den bästa mamman jag kunnat få. Hon har alltid velat mitt bästa och väglett mig rätt. Jag bestämde mig för att gå den bra vägen och lyssna på alla de möjligheter min mamma lagt fram till mig. Det är mitt sätt att visa tacksamhet och uppskattning tillbaka. Tack vare musiken hoppas jag kunna uppfylla hennes största önskan.


- Jag har alltid varit en väldigt social person som vågat ta för mig. I skolan deltog jag i showerna som hölls varje fredag där jag tog plats på scenen och uppträde. Även mina närmaste vänner har stöttat mig och har alltid sagt att jag fått en gåva att ta till vara på. Utan dom, min familj och min envishet, hade jag aldrig varit där jag är idag.Den 3.e januari 2020 släpps singeln Första Klivet som på bara några dagar klättrar på Sveriges listor. Singeln ligger i skrivandes stund på 10.e plats på Spotify med över 1 miljon streams och landade som plats 1 på YouTube trending-lista.

Trodde du att låten skulle toppa listorna så snabbt ?

- Gud nej. Det var lite roligt för jag hade inte hunnit se antal streams och visningar innan min vän gjorde det. Jag trodde låten skulle landa på runt tusen visningar, medan min vän trodde runt tjugotusen. När låten väl släpptes så tog det inte mer än några timmar förs den hade haft över tjugotusen streams. Allt kändes overkligt, men samtidigt spännande.


Vilken relation har du till Första Klivet?

- Jag älskar den låten. Jag kommer ihåg när jag fick beatet skickat till mig. Jag kastade mig på pennan och började skriva. Texten handlar om mig och mitt liv, om en gammal kärlek till mig, och hur vägen in i kriminalitet kan förstöra det fina två människor byggt upp. Alla sagor har inte lyckliga slut. Första Klivet är mer än bara en låt för mig, den är personlig och har gett mig chansen att sätta ord på ett svek som satt djupa spår.

Är Första Klivet din allra första låt eller har du skrivit låtar innan? 

- Jag har skrivit annan musik innan, men första klivet är den första låten jag släpper. Att den fått ett sådant stort genomslag känns som en dröm som gått i uppfyllelse.


Hade låten varit den samma utan gästartisten Saliboy?

- Nej verkligen inte. Sali är en fantastisk artist, med en klang i rösten som ingen annan artist i Sverige har. Sali gav låten det där "extra", han var som gjord för den. Det var en ära att få släppa en låt ihop med honom."Sali och jag klickar bra"


Det spekuleras mycket kring din och Saliboys relation till varandra, är ni kära ?

- Jag kan säga såhär, vi klickar bra på ett vänskapligt plan. Sali är en fantastisk person som jag uppskattar enormt mycket.


Har du någon ny musik på gång med någon annan artist?

- Jag har tankar på att göra mer musik ihop med andra artister, men inte just nu. Nu vill jag satsa på mig själv och utvecklas. Nästa låt släpp jag gör kommer vara min egna låt.


Så du har en ny låt på gång?

- Jag avslöjar inget om låten nu i dagsläget, men jag kan säga att den är känslosam.


Lellow plockar upp sin mobil, ger oss varsin öronsnäcka och trycker på play. Wow, vilken stämma, vilken låt. Om fansen älskade Första Klivet så kommer dom förälska sig i materialet hon släpper härnäst.Om du skulle få välja en annan svensk rapartist att göra något ihop med, vem hade det varit?

- Jag älskar Dree Low, han är en riktigt bra artist och gör grym musik. Jag hade utan tvekan valt honom. Jag gillar även Jireel väldigt mycket. 

"Vi tjejer borde vara mer stöttande mot varandra"

Det har gått två veckor sedan din låt toppade listorna i Sverige. Hur har det förändrat dig på så kort tid?

- Det har inte förändrat mig någonting, jag är samma gamla Lellow som innan. Däremot har människor runt mig förändrats en del. Personer jag inte haft kontakt med hör plötsligt av sig. Jag har inget emot att folk hör av sig, men jag är på min vakt. Man hör så många historier från andra i branschen hur folk man trott sig kunna lita på, säljer ut dig på nolltid.


- Jag kan även känna av svartsjukan, framförallt från tjejer vilket är jättetråkigt. Vi tjejer borde vara stöttande mot varandra. Istället tävlar vi och trycker ner varandras självkänsla. Det borde vara tvärtom.


- Efter att första klivet släpptes har jag blivit överöst med förfrågningar att bli signad och många företag vill samarbeta med mig. Jag har en dröm om att bli en av Sveriges största artister, men jag är inte ute efter fame. Därför har Jag inte tackat ja till någonting än. Det är viktigt att inte vara impulsiv och ta det första bästa erbjudandet. För mig handlar musiken och karriären mer om kärlek till det jag gör och lojaliteten till dom jag har runt mig idag. Allt måste kännas rätt i magkänslan. 


- Mitt mål framöver handlar mer om att representera den starka kvinnan med mitt namn. Detta genom att sätta rätt ord i mina texter. Jag vill visa kvinnor att vi inte ska ta skit, att vi ska kunna vara precis som vi vill utan att bli dömda.

"jag står för alla människors lika värde"

- Ett stort intresse jag har är dom "stora" frågorna i livet. Jag tycker om att grotta ner mig i läsning om bland annat patriarkatet, könsstympning m.m. Jag ser mig inte som en feminist utan står mer för jämställdhet och alla människors lika värde.


Vad hade du gjort om du inte haft musiken i ditt liv?

Då hade jag satsat på dansen som ligger mig varmt om hjärtat samt pluggat till preventionssamordnare. Preventionssamordnare fungerar som resurspersoner för det lokala arbetet mot alkohol, tobak och andra droger. Jag tycker om att hjälpa människor. Därför vill jag i framtiden hjälpa andra i musik branschen att nå sina mål och drömmar.


Efter intervjun med Lellow, så går vi en promenad på stan. Vi hinner inte långt förs en grupp ungdomar stannar oss. Dom känner igen henne från musikvideon. Mitt på Östermalmstorg bjuder hon sina fans på sin vackra stämma. Det visar tydligt vilken fantastisk person hon är, och hur hon värnar om sina fans.   Folks reaktioner går inte att misstolka, dom stannar till och ler stort. Och vi kan inte göra annat än att hålla med. Lellow har en stämma att förälska sig i. Vi ser fram mot att höra vad hon släpper härnäst och följa hennes karriär.