
Smakrik fördrink med gin, tonic och plommonshrub.
Shrub är en frukt- eller grönsakssirap med vinäger som bas. Gott att blanda ut med tonic eller att ha i en drink.
4 glas
Istärningar 2 lime i skivor 2 cl gin eller alkoholfri spritdryck 3 cl tonic 2 cl plommonshrub
PLOMMONSHRUB:
2 dl urkärnade hackade plommon 1 dl rörsocker 1 dl äppelcidervinäger
GÖR SÅ HÄR:
1. Kärna ur och dela plommonen i bitar. Rör ner sockret.
2. Mosa plommonen lätt med en potatisstöt eller gaffel.
3. Lägg i en burk med lufttätt lock och låt stå i kylen 1–2 dygn tills sockret smält.
4. Tillsätt sedan äppelcidervinäger och rör om. Låt stå i kylen ytterligare 5 dagar.
5. Sila av frukten och häll upp shruben på rengjord flaska som förvaras i kyl.
6. Vid servering: Lägg istärningar i 4 glas. Skiva och fördela lime. Häll upp gin i varje glas och toppa med tonic. Tillsätt plommonshrub och rör om.