Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Grand Hôtel öppnar ny storslagen huvudentré


Bild: Skissbild av Grand Hôtels nya entré skapad av Tengbom


Fredagen den 30 april öppnar Grand Hôtel i Stockholm sin huvudentré efter en omfattande ombyggnation.Den nya entrén är en del av det större fasadprojektet som inleddes år 2018 och syftar till att skapa harmoni mellan hotellets vackra interiör och anrika historia som skildras i den nya fasaden. Tongivande värden i arbetet med entrén är ökad tillgänglighet och hållbarhet.


Efter invigningen av den ombyggda huvudentrén kan hotellets gäster förvänta sig en entré värdig ett internationellt lyxhotell. Den tidigare karuselldörren har monterats ner och ersatts av ett helt nytt entréparti som innehåller en skjutdörrslösning med värmeslussar och större glaspartier. Det ger en smidigare passage, samtidigt som det är en mer klimatsmart lösning.


En annan påfallande förändring är att trappan upp mot lobbyn har flyttats fram och fått en integrerad hisslösning för ökad tillgänglighet. Det innebär även att det blir ett större utrymme i markplan, innan trappan upp mot receptionen tar vid, vilket skapar en inbjudande rumsrymd i entrén som från och med nu kommer upplevas än mer integrerad i hotellet.


- Vi har succesivt uppdaterat, renoverat och byggt om stora delar av hotellet. Allt för att på bästa sätt möta framtidens krav och förväntningar på oss som hotelldestination. För några år sedan la vi ner stor energi på att bygga om vår fasad och det här är del två i det projektet. Nu har vi fått en entré som harmoniserar med så väl vår interiör som exteriör och som dessutom är ett mer hållbart alternativ vilket så klart känns jättebra. Det ska vara en välkomnande upplevelse att kliva in på Grand Hôtel och den känslan förstärks verkligen med den nya entrén, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel.


Den nya entrén öppnar på Valborgsmässoafton, fredagen den 30 april, kl.12.00. På plats för att klippa bandet är Peter ”Poker” Wallenberg, styrelseordförande. Se det historiska ögonblicket live på Grand Hôtels Instagramkonto: grandhotelstockholm