Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Grand Hôtel rustar för framtiden med nya rum och sviter


Grand Hôtel i Stockholm har genomfört en större hotellrumsrenovering som nu står färdig. Den omfattande renoveringen innefattar totalt 19 rum och sviter i Bolinderska Palatset.Grand Hôtel Stockholm har varit hem för celebriteter, storslagna evenemang och helt vanliga livsnjutare sedan 1874. Det var den franske köksmästaren Régis Cadier som tog initiativ till det första svenska hotellet som kunde mäta sig med de välkända hotellen ute i Europa. Förutom att hotellets grundare fått Cadierbaren uppkallad efter sig, lever också hans omsorg om gästerna och kärlek till glamorösa tillställningar kvar i hotellet.


De nya hotellrummen andas Grand Hôtel men går i en helt ny stil som för tankarna till kontinenten och internationella residens. De nya rummen och sviterna har alla genomgående färgstarka tapeter, ljusa träslag och en detaljrik inredning som förvånar. Utöver den färgstarka interiören erbjuds en flexibel rumslösning där ett flertal rum kan kopplas samman till en större svit om 200 kvm.


- Vi är ett internationellt hotell som ständigt möter våra gästers högt ställda förväntningar. Det innebär bland annat att vi alltid måste uppdatera och förnya oss för att vara relevanta i samtiden. I ett sekelskifteshotell, som vi är, finns det alltid justeringar att göra. Under det senaste decenniet har vi arbetat aktivt med att uppdatera såväl rum och sviter som Vinterträdgården, restaurangerna och huvudbyggnadens fasad, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel Stockholm.


Alla hotellrum och sviter i Bolinderska Palatset har renoverats från grunden. Rummen är inredda med moderna förtecken i skandinavisk stil där starka färgval i kombination med sobra materialval skapar en helt ny rumsupplevelse som tidigare inte funnits på Grand Hôtel.


Inredningen i de nya rummen sticker verkligen ut sett till övriga rum på hotellet. Stora delar av inredningen är närproducerad och kompletteras med noga utvalda komponenter från bland annat Sydeuropa och Indien. Väggarna pryds av fotokonst med blommotiv signerade konstnären Annelie Wikman, samt rutiga tejptavlor skapade av inredaren Susanne Josephson. Rummen är dessutom utrustade med det senaste inom toalett- och klädvårdsteknologi. I badrummen återfinns den omtalade duschtoaletten AquaClean ifrån Geberit och en av garderoberna i hörnsviten är utrustad med en steamer som både fräschar upp och stryker plaggen.


- I det här projektet har jag försökt att återskapa det privatpalats som Bolinderska Palatset en gång var. Jag gillar att använda olika träslag och färgtoner i mina inredningar. För mig är det viktigt att det är lekfullt och inspirerande, säger Susanne Josephson, inredare.


På ett av våningsplanen finns det en möjlighet att koppla samman upp till fem hotellrum som tillsammans blir en större svit om cirka 200 kvadratmeter. Det finns också en möjlighet att stänga av ett helt våningsplan till en privat våning, vilket ger en unik rumslösning för olika typer av ändamål. Utöver de färdigställda rummen och sviterna i Bolinderska Palatset planeras det för två sviter i etage som står färdiga i mitten av mars.


- När vi påbörjade arbetet med Bolinderska Palatset vände vi oss till Susanne Josephson med frågeställningen; hur skulle du inreda om du fick välja helt fritt? Den fria tanken har gett oss interiör som har stor spännvidd och som inte återfinns i våra andra rum, även om de nya rummen fortfarande andas Grand Hôtel. För oss är det viktigt att våra hotellrum håller en internationell nivå sett till både upplevelse och standard, samtidigt som vi gärna bevarar svenska element för den lokala anknytningen – och det är något som Susanne verkligen har lyckats med, säger Pia Djupmark.


Hotellet har under det gångna året dessutom sett över och stärkt rutinerna kring hygien och städning. Det arbetet har bidragit till att Grand Hôtel i Stockholm, som första hotell i Sverige, blivit tilldelade den internationella ackrediteringen GBAC STAR Facility Accreditation. Ackrediteringen visar att hotellet arbetar aktivt för att utveckla städningen och minska smittspridningen av bland annat Covid-19. Hotellet har också börjat använda Tersano som är en ny typ av städmedel baserat på ozonvatten som desinficerar alla typer av ytor och föremål på ett miljövänligt sätt, även det klarar tester mot Covid-19.Bolinderska Palatset

Renoverade rum och sviter i Bolinderska Palatset, Grand Hôtel Stockholm. Rummen och sviterna renoverades under 2020. Inredare: Susanne Josephson samt Sanna Nathanson som gjort badrummen


Deluxe rum, Bolinderska Palatset

Ett rum är så mycket mer än en samling möbler. Vila ut i den stora dubbelsängen från 180 cm eller hitta vardagspausen i en skön fåtölj. Vid den genomtänkta arbetsplatsen finns bara det som behövs, inget som distraherar. Några av rummen har en magisk utsikt över vattnet framför Stockholms slott och Gamla stan.
Juniorsvit, Bolinderska Palatset

Ge livet mer utrymme i en omsorgsfullt inredd svit. Här finns rum både för arbete och allt det där andra, viktiga. Förbered möten eller planera turen på stan vid en välorganiserad arbetsplats. Vila ut i den inbjudande dubbelsängen och njut av utsikten över staden och vattnet.
Executive svit, Bolinderska Palatset

Ta en paus från vardagen och njut lite mer av livet i en Grand Hôtels stora sviter. Utsikten över Stockholms vatten är storslagen, men även insidan gör det lätt att trivas.


I vardagsrummet kan man ta plats med arbetsprojekt eller släppa allt och luta sig tillbaka mot en välgjord soffrygg. Låt tiden stanna en stund i anrika rum, fulla av goda minnen.


Enkelrum, Bolinderska Palatset

Livet ska vara storslaget, inte standard. Rummet blir en behaglig oas där bara det viktigaste är på plats: en fin arbetsplats och en makalöst skön säng. Slappna av, vila ut och vakna pigg i en värld där alla detaljer är genomtänkta, mattan är mjuk och det mesta du behöver går att ordna.
Superior rum, Bolinderska Palatset

Ta en paus från vardagen i ett Superior rum där varje detalj är genomtänkt. Dubbelsängen är gjord med tanke på att ingen ska vilja lämna den. Flera rum har en fantastisk utsikt över vattnet framför Stockholms slott och Gamla stan.
Badrum, Bolinderska Palatset

Susanne Josephson samt Sanna Nathanson som gjort badrummen