Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Håll huden mjuk och återfuktad varje dag med nyheter från LocobaseHar du torr, känslig eller atopisk hud? Nu finns två innovativa nyheter från Locobase – Everyday Special Body Lotion och Shower Oil. De ger djup och långvarig återfuktning, lugnar huden och hjälper till att lindra klåda och irritation. Produkterna är oparfymerade och rekommenderas av Asthma Allergy Nordic.”Locobase specialkrämer är framtagna i samarbete med skandinaviska dermatologer och har använts i generationer som problemlösande hudvård för mycket torr, sprucken och atopisk hud. Vår nya body lotion och duscholja är specifikt utvecklade för att hjälpa personer med problematisk hud till en optimal daglig hudvårdsrutin och därmed förlänga de goda perioderna. Men de passar även dem som har torr till mycket torr hud och önskar skonsamma och vårdande varje-dag-produkter”, säger Jennie Wåge, Brand Manager Dermatology på Karo Pharma.Locobase Everyday Special Body Lotion – för omedelbar och långvarig återfuktning

Årets första nyhet – Locobase Everyday Special Body Lotion – är en varje-dag-lotion som lugnar huden och hjälper till att lindra kliande och irriterad hud. Den stärker hudbarriären och ger omedelbar och långvarig åter­fuktning. Everyday Special Body Lotion har en innovativ formula som är rik på specifika hudidentiska fettämnen (ceramider och fosfolipider). Kliniska studier visar mycket god hudvänlighet för känslig hud. Använd två gånger per dag eller efter behov.


Korta fakta

  • Omedelbar och långvarig återfuktning

  • Går snabbt in i huden utan att kladda

  • För hela familjen – från 3 månader

  • Rekommenderas av Asthma Allergy Nordic

  • Oparfymerad


Tips! Passar extra bra på våren och sommaren när huden vanligtvis inte är lika torr som på vintern. Använd tillsammans med Locobase Everyday Special Shower Oil för en optimal hudvårdsrutin.


Locobase Everyday Special Shower Oil – lugnande och lindrande varje-dag-duscholja

Årets andra nyhet – Locobase Everyday Special Shower Oil – är en härligt skonsam duscholja med en hög fetthalt (70 %) som är rik på specifika hudidentiska fettämnen (ceramider och fosfolipider). Den skyddar hudbarriären och ger djup och långvarig återfuktning. Dessutom är det en varje-dag-duscholja som lugnar huden och hjälper till att lindra kliande och irriterad hud. Kliniska studier visar mycket god hudvänlighet för känslig hud. Applicera på våt hud, massera varsamt och skölj av.


Korta fakta

  • Djup och långvarig återfuktning (24 timmar)

  • Skyddar från att torka ut huden

  • För hela familjen – från 3 månader

  • Rekommenderas av Asthma Allergy Nordic

  • Oparfymerad


Tips! För en optimal hudvårdsrutin, använd tillsammans med Locobase Everyday Special Body Lotion. Kan också användas som badolja, även för bebisar och små barn.


Var hittar jag Locobase? Locobase hudvårdsserie säljs på apotek. Rek. cirkapris: Everyday Special Body Lotion 149 kr/300 ml. Everyday Special Shower Oil: 129 kr/300 ml. Nyheterna lanseras i maj 2021.


Locobase – när vanlig hudvård inte räcker till

Locobase är en serie väldokumenterade specialkrämer som har använts i generationer för torr, mycket torr, känslig och atopisk hud. De är utvecklade tillsammans med skandinaviska dermatologer. Klassikern Locobase Fet Krämlanserades 1988 och Locobase Repair – reparationskrämen för mycket torr och sprucken hud – är idag den mest sålda hudvårdskrämen i svenska apotek.1 Läs mer om Locobase hudvårdsserie på www.locobase.se.