Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Imane Asry - Årets look
Imane Asry röstades fram som vinnare av Årets look i samarbete med L’Oréal Paris. Med sitt instagramkonto Fashion with faith förändrar och breddar hon modebilden.I en intervju till Elle säger Imane:


– Det betyder så oerhört mycket för mig, som liten vågade jag inte drömma om något i närheten ens. Jag var helt övertygat om att någon som såg ut som jag inte kunde tilldelas en sådan utmärkelse. Att som synligt muslimsk kvinna dessutom ha en påverkan i mode-Sverige känns nästan overkligt! Det gör mig så glad att se sådana förändringar i en annars väldigt ytlig och homogen bransch. Säger hon och fortsätter...


– Jag tror att min stil når ut till och inspirerar så många, inte bara muslimska kvinnor. Men även att många kan identifiera sig med mitt arbete. Detta är ett kvitto på att det är mer än på tiden att vi börjar normalisera hijaben i modeindustrin. Mode är till för alla.


Se Imanes tacktal från Elle Galan här:


Bildkälla: Elle