Intervju med Flash Magazines skapare Angelica Tärnsby


Lifestyle bloggaren Angelica "Jellica" Tärnsby född och uppvuxen i Stockholm, tar ett steg från bloggen till nyhetstidning med fokus på kändisvärlden.


Angelica Tärnsby, 34, startade som bloggare när hon bara var 21 år gammal och har sedan dess testat på många olika inriktningar i den kreativa influenser världen. År 2010 fick hon sin första praktikplats på en av Sveriges största bloggportaler Devote.se. Hon har varit anställd som fotograf på Sveriges största festivaler "Summerburst / Dans Dakar" och har även jobbat som event planerare samt annonsförsäljare åt den gamla portalen Delacay.


  • Hon har även varit förtroendevald i Utbildningsnämnden för socialdemokraterna i Norrtälje kommun

  • Familjehem åt utsatta barn och ungdomar genom socialtjänsten

  • Bloggen


Hur kommer det sig att du valde att starta upp Flash Magazine?

Jag har alltid älskat att blogga, det är ett sätt att få uttrycka sig i både text och bild. Även kärleken för webbdesign som jag är självlärd i. Men så krockade mitt intresse med en lång utmattningsperiod på 16 månader. När jag började ta mig ur utmattningen så hade jag så mycket funderingar och tankar på min framtid och hur jag skulle kunna utvecklas, men fortfarande ha fötterna kvar i den bransch som jag älskar.


Jag startade upp en hemsida och lekte mig fram. Först blev det ett blogazine, som sedan utvecklades till ett magasin när jag insåg att jag hade kunskapen i webbdesign att kunna utforma hemsidan precis hur jag ville så vågade jag satsa. Nu står jag här med ett färdigt koncept som jag byggt upp för hand och ett KICK ASS namn på tidningen. Nu väntar jag bara på att rätt personer ska vilja ansluta sig och göra något stort ihop med mig.


Vad är ditt mål med Flash Magazine?

Målet är att göra någonting kreativt ihop med människor som har samma intressen, mål och drömmar. En dröm hade varit att få Flash Magazine att bli en fysisk tidning i butik och även ordna med en Flash Gala en gång om året. Jag har mycket ideér och tankar kring magasinet som jag inte kan avslöja här och nu, men målet är att få tidningen stor och en aning annorlunda än andra nyhetstidningar.


Jag är en koncept skapare ut i fingertopparna, men ibland behöver man slå ihop sitt huvud med andra duktiga människor för att kunna utvecklas och växa, något jag hoppas kan ske inom kort.


Ingenting med magasinet är ristat i sten, utan är formbart. Jag är öppen för förslag om det finns folk i branschen som kan tänka sig att utveckla konceptet ihop med mig och göra nått fantastiskt av magasinet.


Har Flash Magazine något huvudfokus ?

Ja, jag vill att tidningen ska ha stor fokus på influenser världen med en touch av andra kändisnyheter och skvaller. Men huvud fokuset ska vara på den världen jag själv har störst inblick i.


Hur tänker du kring ditt framtida bloggande?

Bloggen kommer givetvis ligga kvar. Bloggen är mitt privata space där jag kan ventilera av mig om känslor, ideér tankar och livet i allmänhet. Däremot kommer jag inte lägga lika mycket krut på att vara stor influenser längre då jag hittat ett koncept som känns mer hållbart för framtiden. Men jag kommer absolut fortsätta min resa som bloggare och även utvecklas på den fronten.


Du lider av psykisk ohälsa, hur funkar det med ditt arbete?

Det stämmer, jag lider av både PTSD komplex och Bipolär II. Jag ser det aldrig som ett hinder för att ta sig fram i livet och uppfylla sina drömmar. När man lider av psykisk ohälsa och som i mitt fall kan trötta ut mig mer vissa perioder, är det viktigt att lära sig kroppens signaler för att inte ta ut sig i förtid. Det är något jag tränat massor på och tycker det funkar bra.


Jag har behövt lära mig säga nej och inte ja i alla situationer samt stänga dörrar till saker som matar mig med negativ energi. Jag är som en känslomässig svamp, jag suger åt mig av allt. Därför måste jag lära mig sätta mina gränser, sluta bry mig vad andra tycker och tänker och lyssna på magkänslan mer.


Jag vill visa andra att det går även om det är svårt. Man ska aldrig låta den psykiska ohälsan sätta stopp för ens drömmar. Jag tror jag kan vara en bra förebild för många där ute och slå hål på fördomar om personer som lider av diagnoser. Alla är inte lata och vill inte jobba, många har bara svårt att hitta det som passar just dom. Jag har trots min svåra uppväxt och ständiga kamp med den psykiska hälsan kämpat som en djur för att göra någonting värdefullt med mitt liv.


Hur kombinerar du vardagen med diagnoser, 2 barns mamma, blogg och magasin?

Jag kämpar, det är inte lätt alla dagar "det är mycket i huvudet". Man ska vara bästa mamman för sina barn, men samtidigt hitta fokuset att ta sig någonstans i sina koncept. Men jag gör så gott jag kan och det räcker gott och väl för mig.


Varje dag jobbar jag med magasinet och bloggen i 6 timmar, sedan är jag mamma efter barnens dagistid, för att sedan försöka vara partner under kvällen och avslutar med att koppla av och somna till någon spännande crime dokumentär.


Mellan varven åker jag iväg som "bloggaren Jellica" på event och minglar loss med kändis eliten i Stockholms pulserande stad.


Jag älskar mitt liv och skulle inte byta ut det mot något, även om den psykiska ohälsan kan ta ut sin rätt ibland.


Du står bakom girl power, berätta

Vi kvinnor är fantastiska och mer fantastiska kan vi bli om vi står bakom varandra istället för att dagligen kritisera och trycka ner varandra pga. avundsjuka. Vi kvinnor är experter på att klanka ner på andra kvinnor som skapat sig en karriär.


Vi måste släppa avundsjukan och istället våga inspireras samt motiveras av talang och framgång. När vi kan ta varandra i handen och vägleda varandra så kan fler kvinnor ställa sig upp med gott självförtroende. Därför vill jag även med mitt magasin lyfta personer i branschen, ge dom chans att synas eller ligga på vår VIP topplista "även dom med litet antal följare". Alla bör få chans att ta plats och visa upp vad dom är bra på.

Rabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby