Isabella Löwengrip fälls av Reklamombudsmannen – ännu en gång


Bild: svensk dam


Isabella Löwengrip fälls av Reklamombudsmannen för falska uppgifter om plagg från kollektionen med Stylein och Ellos.


I höstas skapade Isabella Löwengrip en uppmärksammad kollektion i samarbete med Ellos och Stylein. I samband med detta gjorde hon ett inlägg på sin blogg där hon skrev om kollektionen.


- Isabella x Stylein är verkligen en kollektion som andas hållbart mode. Dessa plagg funkar till vinter, vår, sommar och höst. Här bär jag en av mina favoriter ni har sett förr, tröjan Moscow. Den är ribbad, går högt upp i halsen och är en blandning av merinoull och kashmir. Otroligt mjuk och skön. Jag bär den i vitt men den finns även i ljusblått och svart. Den tröjan matchas perfekt till en fin kjol, så är outfiten till julfirandet klart! Varför inte matcha den med silkeskjolen Saint Tropez i vinrött?”, skrev hon under en bild på sin blogg.


Isabella är sedan ett par år tillbaka delägare i Stylein, men verkar inte ha varit så involverad i exakta detaljer.Enligt produktbeskrivningen på Ellos sajt innehåller tröjan nämligen enbart 10 procent ull respektive 5 procent kashmir. Och ”silkeskjolen Saint Tropez” innehöll inte ens silke utan bestod av 96 procent av polyester och 4 procent elastan.


Dettauppmärksammades fort av ett flertal läsare, som både kommenterade och anmälde Isabella till Reklamombudsmannen.


Därför bedömer Reklamombudsmannen att blogginlägget är vilseledande, och slår fast att det strider mot artikel 5 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation.


Det här är tolfte gången Isabella Löwengrip fälls av reklamombudsmannen.


Isabella Löwengrip har valt att inte yttra sig i frågan, men texten på blogginlägget är efter kritiken ändrad.


Foto: TT


#blondinbella #isabellalöwengrip #ellos #stylein #influenser #bloggare #blogg #flashmagazine #kändisskvaller #kändisnyheter 'Rabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby