J.LO's bild har fått mammor runtom världen att hylla sina kroppar


Jennifer Lopez är inte som andra 50-åringar, men trots det har hennes senaste Instagram-post fått många att inspireras. Här är anledningen – och tanken med #jlochallenge!


R’n’B-stjärnan Jennifer Lopez, 50, tvåbarnsmamma och i bättre form är någonsin. Och hon drar sig inte för att visa det, som man bland annat kan se på hennes Instagram-profil.


Många av oss vanliga dödliga mammor kan kanske inte relatera till stjärnans superkropp… Därför är det kanske extra förvånande att en ny bild har fått så stor uppmärksamhet världen över. Stjärnan lade under tisdagen upp en bild, en selfie hon tagit på sig själv i vit bikini och uppsatt hår, där hon visar upp superkroppen:


Och den här bilden blev startskottet för #jlochallenge – en typ av utmaning, eller kanske uppmaning, till andra kvinnor att göra detsamma. Men det handlar inte om att skryta med platta magar eller fasta bröst (även om det finns den typen också…) – utan om att hylla kvinnokroppen och allt den får vara med om och klarar av!


Det var däremot inte J-Lo själv som gjorde bilden till ett fenomen. Det började med att Maria Kang, grundare till No Excuse Mom, ett stort fitness-community för kvinnor i USA, kopierade stjärnans bild och skrev följande text till:


- 40 år gammal (nästan). Tack J-Lo för att du inspirerade till den här spontana bilden i vit bikini. Ja, min spegel har tandkrämsfläckar (använder dina barn också ditt handfat?), ja det är ouppackat baggage på golvet, ett strykjärn, en hundtork och min mans rakningsrester nånstans i bakgrunden – men jag får det gjort (sin träning, reds. amn.) Är inte en kändis. Får inte miljoner för att se bra ut i nån film, eller dejtar en atlet (även om min man är rätt söt) MEN det spelar ingen roll… Äg din egen historia. Skapa ditt eget ansvarstagande, inte ursäkter för din inaktivitet. Om hon kan, om jag kan, om tusentals andra arbetande mammor i olika storlekar, former och åldrar kan – då kan du också.


Bild: Maria Kang's version av J.Lo's bild.


Sedan dess har hundratals kvinnor delat bilder på sig själva och också delat sina historier, i sociala medier, om vad som tände gnistan för dem att komma igång med sina hälsoresor, och varför de nu väljer att posta bilder på sina kroppar (vilket är utanför MÅNGAS bekvämlighetszoner).


Och kvinnorna har gått igenom allt från graviditeter, förlossningar, kejsarsnitt, bilolyckor och sjukdomar, till att bara inte ha prioriterat sig själva utan gått 100 procent in i rollen som fruar och mammor.


#jenniferlopez #kändisskvaller #kändisnyheter #lifestyle #flashmagazineRabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby