Kenza Zouiten Subosic "så länge de provocerar kommer jag fortsätta lägga ut amningsbilder"


Det är i en intervju med tidningen mama som Influencer-profilen Kenza Zouiten Subosic, 28, berättar om tiden som mamma och hur hon ser på hela den här debatten om amning offentligt.


Du la nyligen upp en bild då du ammar och fick väldigt många reaktioner?


– Ja, många skrev att man kan gå undan eller gömma sig när man ammar. Det förvånade mig. Jag trodde inte att man ser amning som en ”biggie” i Sverige.


– Det var även ett helt gäng som skrev: ”Amma gärna, men måste du lägga upp en bild på det?”. Ja, tydligen måste jag ju det, om man aldrig ser det någonstans kommer folk inte tycka att det är normalt. Jag vill inte gå undan och sitta på en toalett. Om du stör dig på att jag matar mitt barn, men titta bort då. Det är inte svårare än så. Jag har känt att jag har behövt ”make a statement”. Så länge det provocerar folk kommer jag lägga upp i min story att jag ammar, svarar Kenza


Bildkälla: Kenza Zouiten Subosic instagram


Kenza har mött stor kritik efter sina amningsbilder på sina sociala kanaler. Men som den power kvinnan hon är, slår hon tillbaka mot kritiken ammande mammor får utstå.


”På den här bilden visar jag mindre av mina bröst än vad jag gör på mina bikinibilder. Ändå säger ingen åt mig att mina bikinibilder är störande? Att jag borde täcka dem med en filt eller bli mer ”classy”? Ingen ifrågasätter varför jag publicerar mina bikinibilder”, skriver hon och fortsätter:


”Hur kommer det sig att amning är så störande för så många? Jo, eftersom att samhället och män har sexualiserat de kvinnliga brösten. De har tagit bort den riktiga meningen av de kvinnliga brösten: att ge mat till hennes barn. Bara för att det har varit så under en lång tid betyder inte att vi inte ska ifrågasätta det. Och efter att läst några av kommentarerna under den här bilden är det ganska klart att bilder som denna är väldigt viktiga. Vi spenderar mycket tid på sociala medier nu för tiden och vi påverkas av det. Så låt oss visa och dela det riktiga livet ”


#kenzazouitensubosic #kenzaRabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby