Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

KICKS satsar på att skapa marknadens mest engagerande community för alla skönhetsintresseradeKICKS kommer under våren 2021 lansera KICKS Beauty Talks – ett engagerande community med gamificationinslag – med målet att bli den självklara destinationen för alla skönhetsintresserade där de kan hitta inspiration och byta erfarenheter med likasinnade.KICKS ser betydande potential i KICKS Beauty Talks, en alldeles ny mötesplats som öppnar upp för ytterligare digitala möjligheter att interagera och skapa en ännu närmare relation till sina kunder. Med satsningen villKICKS även samla all skönhetsexpertis, som finns både inom bolaget och hos kunderna, på ett ställe.


Tillsammans med sina kunder vill KICKS skapa ett community som bygger på inspiration, trovärdighet och expertis, men framförallt på en gemensam passion för skönhet. På KICKS Beauty Talks har alla chans att dela sina bästa tips, delta i diskussioner, anta utmaningar och mycket mer. KICKS egna skönhetsexperter kommer också vara närvarande på plattformen där man har möjlighet att ställa frågor.


”KICKS Beauty Talks är ett svar på den efterfrågan vi har sett bland våra kunder som söker efter autentisk interaktion, inspiration och råd både från KICKS egna experter och andra skönhetsintresserade. Vår vision är att KICKS Beauty Talks ska bli den självklara go-to destinationen för alla beautyfantaster. Satsningen går också helt i linje med vår varumärkesplattform More of You, som handlar om att lyfta fram sin personlighet, att våga vara kreativ och visa att skönhet inte handlar om rätt och fel, säger Carola Lundell, CMO på KICKS.


Extern partner med internationell erfarenhet För att möjliggöra KICKS nya community, med integrerade och centrala gamification inslag, har KICKS valt att samarbeta med en extern partner, franska TokyWoky, som har lång erfarenhet av att bygga internationella community-plattformar. Med deras skräddarsydda lösningar i kombination med deras breda och betydande erfarenhet har KICKS de bästa förutsättningarna på plats för att bygga och expandera ett starkt community.


Det tar tid att bygga ett starkt community, men vi är övertygade om att vi har både positionen, medlemsbasen och plattformen för att göra detta framgångsrikt. Potentialen är betydande och vi ser att satsningen bland annat kan generera värdefulla kundinsikter, skapa kundlojalitet såväl som att driva försäljning”,säger Freddy Sobin, VD på KICKS.


KICKS Beauty Talks kommer gå live under våren 2021.