Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Kunglig invigning av utställningen Arktis – medan isen smälter på Nordiska

Flashmagazine var på plats onsdagen den 9 oktober när ingen annan än vår Kronprinsessan Victoria invigde utställningen Arktis – medan isen smälter på Nordiska museet i Stockholm. Inbjudan stod Petre event för.


Kronprinsessan fick innan invigningen en privat visning av utställningen som skildrar vardagen för människor i Arktis.


Mitt under polstjärnan. Där meridianerna strålar samman och tidzonerna upphör. Där börjar Arktis, hem åt fyra miljoner människor. I tusentals år har människorna här levt tillsammans med isen.  


Nordiska museets stora hall har gett plats åt livet och förändringarna i Arktis. I utställningen Arktis – medan isen smälter möter du isens historia och framtid – men framförallt de människor som bor i dagens Arktis genom föremål, foton, design, konstverk, filmer och projektioner.


Utställningens centrala del är utformad som ett stort isberg, med en djup spricka mellan då och nu, skapad i samarbete med utställningsformgivarna MUSEEA.


Som besökare vandrar du in i isberget och genom sprickan, där du får möta berättelser och föremål som väver samman nutid och dåtid, liksom vetenskap och mytologi, till en poetisk och mångfacetterad berättelse om isens historia och framtid och vardagen för människorna i Arktis.

Utställningen öppnade den 10 oktober för allmänheten