Margaux Dietz berättar öppet om sexuella övergreppet på Svenska hjältar-galan


Bildkälla: Elle.se


Influencern Margaux Dietz utsattes för sexuella övergrepp av en bekant. Nu berättar hon sin historia på scen under Svenska hjältar-galan 2019.


För fem år sedan utsattes Margaux Dietz för sexuella övergrepp av en bekant. I flera år höll hon tyst om det som skett. Hon vågade inte ens berätta om händelsen för sin partner Jacob Liebermann.


Men efter att tre år senare ha sprungit på förövaren på stan och med ett stelt leende låtsats som att inget var fel, brast det inom henne. Hon berättade för sin man om händelsen. I boken Your best life beskrev Margaux hela förloppet och känslorna runt omkring.


Hon har tidigare berättat om övergreppen i bland annat i Efter fem, men det är på Svenska hjältar-galan som hon för första gången kommer att stå på scen och berätta sin historia inför hela publiken på Cirkus och hemma i tv-sofforna.


– Jag blev sexuellt utnyttjad av en bekant samtidigt som jag låg och sov, berättar Margaux Dietz från scenen.


I boken Your best life berättar hon mer detaljerat om situationen: På en fest vaknar Margaux av att den bekanta mannen plötsligt ligger bredvid henne i sängen och har handen innanför hennes trosor. Gång på gång försöker hon putta bort honom, få honom att sluta:


- Jag är fastlåst i hans grepp. Kan inte agera, varken med ord eller handling. Det händer inte mig.”


Bildkälla: TT


På Cirkus berättar hon också hur hon började anklaga sig själv för övergreppet.

– Jag lade all skam och skuld på mig själv, säger hon.


Margaux berättar också att hon tvivlade över vad som var lämpligt att ha på sig när man berättar att man utsatts för sexuella övergrepp:


- Jag var lite tveksam på om jag skulle våga ha urringat eftersom jag skulle ta upp ämnet sexuella övergrepp , men sen tänkte jag att man ska ju kunna ha på sig precis vad man vill och inte bli dömd.


Genom att berätta sin historia hoppas Margaux kunna hjälpa andra att våga berätta om liknande erfarenheter. Hon poängterar också att man inte ska känna skam utan våga söka hjälp om man behöver.


- Genom att berätta känns det äntligen som att jag varit sann mot mig själv” skriver hon i boken.


#margauxdietz #svenskahjältargalanRabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby