Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Molly Sandén uppträder för Oscarsgalan 2021


Bild: Daniel Stigefelt


Vi är drygt en vecka bort från Oscarsgalan.

Här är några av de artister som ska uppträda under filmfesten, en av dem är Sveriges egna Molly Sandén.Att Oscarsgalan kommer att bli annorlunda 2021 jämfört med tidigare tidigare år råder det inga tvivel om. Den stora filmfesten har bland annat sagt nej till att bli ett stort Zoom- eller Teamsmöte, och stjärnorna kommer att vara på plats under kvällen. Men för att göra galan så coronasäkert som det går kommer galan att delas upp och hållas på två olika platser. Dels är det klassiska Dolby theater i Hollywood där Oscarsgalan huserat sedan 2002, och dels är det på Los Angeles centralstation Union station.


Kändistätt – trots pandemin

Med anledning av kravet på att filmstjärnorna ska vara på plats så kommer det vara många internationella skådisar och regissörer och producenter som inte kommer kunna delta och missa missa festen, men Hollywood-eliten kommer givetvis att vara på plats.


Tidigare har det blivit känt vilka som ska presentera de olika priserna, och även detta år är det en stark lista av kändisar!


Brad Pitt, Resee Witherspoon och Halle Berry är tre av namnen. Därtill kommer Angela Bassett, Bong Joon-ho, Don Cheadle, Bryan Cranstom, Laura Dern, Harrison Ford, Regina King, Marlee Matlin, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Renée Zellweger och Zendaya kommer att presentera de nominerade och vinnarna.


Molly Sandéns uppträdande

Men hur blir det då med artisterna som uppträder? Jo, det är så att de som är nominerade i kategorin bästa originallåt kommer att framföra dessa strax innan själva prisutdelningen äger rum, i en införshow som kallas Oscars: Into the spotlight. Och bland de som kommer att synas där hittar vi ingen mindre än Molly Sandén!


Låten Husavik från Eurovision song contest: The story of fire saga är ju nominerad, och det är den svenska artisten som sjunger där. Dessutom verkar Oscars göra ett undantag från regeln att allt ska ske på plats i USA, för hennes framförande kommer att sändas från Island, där stora delar av filmen utspelar sig.Övriga artister under förgalan är:

  • Celeste –Hear my voice från The trial of the Chicago 7

  • H.E.R. – Fight for you från Judas and the black Messiah

  • Laura Pausini – Io sì (Seen) från The life ahead

  • Leslie Odom Jr. – Speak now från One night in Miami...Oscarsgalan kommer att sändas natten mot måndagen 26 april på TV4 och TV4 play, såhär ser schemat för galan ut:


  • 22:30–00:30 Förgala på röda mattan (TV4 play)

  • 00:20–00:30 Införstudio

  • 00:30–02:00 Röda mattan 2021

  • 02:00–05:00 Oscarsgalan

  • 05:00–06:00 Eftersnack