Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Nu öppnar Stockholms nya takbarspärla – med utsikt över hela Södermalm


Från 28:e våningen i nyöppnade Sjöstaden Skybar, några hundra meter från sommarklubben Trädgården, käkar och dricker du gott till vykortstjusiga vyer över Årsta och Söder.Har du varit på Stockholmsklubben Trädgården de senaste åren har du med största sannolikhet sett bygget av den mäktiga skyskrapan Sthlm 01 – bara några hundra meter från Stockholms populäraste sommarklubb i Skanstull.


Den 102 meter höga byggnaden är i grunden en, som det heter, kreativ mötesplats som erbjuder kontorsmöjligheter för företag. Längst upp på den 28:e våningen i byggnaden, som ligger på Hammarby allé 12B, öppnade torsdagen den 13 maj Stockholms nya takbar Sjöstaden Skybar – med potential att bli sommarens takbarspärla i Stockholm.


Foto sjostadenskybar.se


Restaurangen rymmer matsal, bar, chambre separée, vardagsrum och takterrass som erbjuder vykortstjusiga vyer över Årsta och Södermalm. Inredningskonceptet har tydliga 70-talsreferenser med tidstypiska färger, glasbetongvägg, lampan Bumlingen och en Ericofon (den så kallade kobratelefonen, om du nu är tillräckligt gammal för att minnas) som i den nya takbarens fall bland annat agerar belysning. Indredningsflirten med 70-talet mixas med moderna inslag som egendesignade bar- och matstolar, pendlade armaturer, väggarmaturer och väggpaneler.


Foto: Anja Callius.


Maten på menyn är inspirerad av södra Europa, Mellanöstern och Syd- och Nordamerika där de flesta av rätterna tillagas på kolgrillen eller i rökeriet. På middagsmenyn finns bland annat sirloin, rökt fläsksida och grillad dorade till terassmenyns lite enklare rätter som tonfisksallad – och det finns även möjlighet att käka lunch/brunch. Drinklistan är gedigen med ett extra plus för möjligheten att ta in en karaff sangria (sommar plus takbar plus en karaff sangria är lika med sant). Ansvarig för köket är Oskar Karlsson som närmast kommer från kvarterskrogen Restaurang Göteborg.