Nya lanseringen av Caia Cosmetics kritiseras för plagiat


Idag, fredag den 15 november släpps den Senteur de Caia, Caia Cosmetics nya parfym.


Det har varit stora diskussioner på sociala medier om att flaskans design påminner massor om en redan existerande formgivning av den svenska parfymen Stora Skuggan.


Influencer-profilen Bianca Ingrosso, 24, har minst sagt många bollar i luften. När hon inte medverkar i tv-programmen Wahlgrens värld och Talang så driver 24-åringen Caia Cosmetics.


Men lanseringen av CAIA har inte varit fri från kritik. Förra året kritiserades en sminkpalett för att likna en produkt från Kylie Jenners varumärke Kylie Cosmetics. Bianca Ingrosso mötte kritiken i en intervju med Aftonbladet.


– Jag förstår att man kan tycka det är likt. Vi har alltid haft liknande stil och jag tycker om det hon gör, men det är omöjligt att jag skulle ha kopierat design och tonalitet ett halvår innan hon kom ut med hennes. Vi råkade tydligen bara ha liknande stil när det kommer till design, färger och typsnitt, sa hon i intervjun till Aftonbladet.


Den 15 november (alltså idag) släpps Senteur de Caia.


Nu kritiseras även denna lansering av den nya parfymen. Det är bloggbevakning.se som var först ut att påpeka att Senteur de Caia har stora likheter med Stora Skuggans produkter:


- Men hur originell är den egentligen när allt kommer omkring? Den är nämligen EXTREMT lik Stora Skuggans parfymflaskor som finns i tre olika utföranden”, skriver Camilla Gervide i ett inlägg på sin blogg


#senteurdecaia #biancaingrosso #caiacosmetics #bloggbevakning #storaskugganRabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby