Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Nyhet från skaparna av Body ButterThe Body Shop lanserade sitt första Body Butter 1992. I dag är de ikoniska fuktkrämerna så populära att de säljs var tredje sekund över hela världen*. Med uppdaterad formula och ny förpackning presenteras nu 12 veganska Body Butter – där vi även får möta en gammal favorit som gör comeback.


Alla Body Butter från The Body Shop är nu registrerade hos The Vegan Society (en gyllene standard för vegansk certifiering). De återfuktar i upp till 96 timmar, minst 95 procent av ingredienserna är av naturligt ursprung och förpackningen är mer hållbar än någonsin. Ta en rejäl klick av din favorit och smörj in varje centimeter av din vackra kropp. Inget klibb eller kladd. Bara den där sköna känslan av mjuk hud – och av att uppskatta dig själv och din kropp.


FROM SQUIRT TO A SCOOP

Body Butter fick sitt namn 1992 när Anita Roddick, grundaren av The Body Shop, blandade ingredienserna till en ny fuktkräm i sitt kök. Hennes dotter, som stod bredvid och bredde en smörgås, sa plötsligt: ”It’s like butter for your body.” Den nya fuktkrämen blev känd som Mango Body Butter – och resten är förstås historia.


De nya och förbättrade Body Butters är därför inte bara en del av företagets utveckling, utan även en satsning för att ge något tillbaka till våra kroppar. Alla kroppar förtjänar att uppskattas och accepteras fullt ut, och The Body Shop vill att vi ser och använder Body Butters som en hjälpande hand på vår resa mot självkärlek. Så varje gång du masserar in ditt krämiga Body Butter, utnyttja varje sekund till att känna på, upptäcka och uppskatta varenda centimeter av din kropp. Ja, även de delar du inte är lika nöjd med.


A VEGAN FRIENDLY, BODY-LOVING FORMULA

The Body Shops nya och förbättrade Body Butter är nu certifierade av The Vegan Society, och minst 95 procent av ingredienserna är av naturligt ursprung – som det klassiska Community Fair Trade-producerade sheasmöret.


The Body Shop köper sheasmöret från kvinnoorganisationen Tungteiya Women’s Association i norra Ghana och har genom samarbetet hjälp till att stärka kvinnornas självständighet och ställning i samhället. Över 600 kvinnor från elva byar tillverkar sheasmöret för hand i en 18 steg lång process, som i generationer har förts vidare från mamma till dotter. Sheasmöret har en nyckelroll i alla nya Body Butters, med allt från den 96 timmar långa återfuktningen till den mjuka, smidiga och kladdfria känslan.


THE MOST SUSTAINABLE BODY BUTTERS YET

Med den nya återvinningsbara förpackningen är dessa Body Butter de mest hållbara någonsin från The Body Shop. Alla förpackningar har återvinningsbara aluminiumlock och innehåller 100 procent återvunnen plast, till exempel Community Fair Trade-plast som via ett samarbete mellan The Body Shop och Plastics for Change samlas i Bengaluru i Indien.


Överflödet av plast i Indien har medfört att 1,5 miljoner waste pickers försörjer sig på att plocka skräp. The Body Shop och Plastics for Change hjälper till att både tackla plastproblemet i Indien och att stärka 2 500 marginaliserade waste pickers genom att säkerställa att de får ett stabilt pris, sorteringsstationer med hälsosammare arbetsmiljö och en tryggare livssituation. Tack vare att de nya förpackningarna tillverkas i återvunnen plast minskar The Body Shop den årliga användningen av jungfruplast med 241 ton**.


NEW AVOCADO BODY BUTTER

Mango och Avocado var de två första Body Butters som lanserades 1992, och nu är äntligen Avocado tillbaka med en uppdaterad formula och ny doft. I doftnoterna finns äpple, mandel och noter av grönsaker i toppen, följt av viol, cyklamen och avokado – som fint rundas av med kokosmjölk, sandelträ och vanilj som bas.


Avokadon, även känd som ”naturens smör”, är en favorit över hela världen. Att ha den i salladen eller som guacamole är en klassiker som aldrig går ur tiden – och med nya Avocado Body Butter får även huden uppleva denna näringsrika frukt och dess höga halter av fettsyror. Avocado Body Butter vårdar och låter torr hud bada i fukt i upp till 96 timmar med hjälp av Community Fair Trade-producerat sheasmör och hållbart producerad olja från Hass-avokador. Avokadorna som ger oss den grönt och krämigt doftande oljan odlas hållbart i Sydafrika med banbrytande program för vattenförvaltning.