Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Ricky Rich släpper nya singeln "Falling Bird"


Foto: ArtByEsse/DOPEST


Den 14 maj släppte Ricky Rich den officiella nordiska remixen av den virala UK-hiten ”Body” med Tion Wayne & Russ Millions.musikvideon släpptes igår och idag, bara en vecka senare är Ricky tillbaka med ännu en banger. Denna gång i en mer personlig anda där han delar med sig av mer känslor än vi annars fått ta del av. ”Falling Bird” är producerad av Kawar ”KJ” Yousef och skriven av Ricky själv.


- När jag hörde beatet väckte det känslor, jag såg senariot framför mig och det tog mig vidare. En del i låten är freestyle då mycket kom direkt från hjärtat. Om vi säger såhär, jag är en hård grabb men faller lätt för guzzar och hon vet inte om att jag sjunger den här låten om henne, men när hon hör den så kommer hon veta, förklarar Ricky med ett leende på läpparna.


Han är någorlunda hemlighetsfull men texten avslöjar än mer om historien bakom låten. ”Falling Bird” vittnar om ett mognare sound och är ett givet track för de sena sommarkvällarna som väntar oss. Vi ser hur Ricky Rich ännu en gång visar upp sida av sin mångfacetterade talang, han kan ta sig an olika genres och ändå lyckas behålla sitt ID. Det är tydligt att han inte backar för en utmaning eller för att ta chansen till att utvecklas, därför kommer han gå långt.


På kort tid har Ricky Rich nått nya höjder i sin karriär. Bara i år har han gått viralt på tyska musikmarknaden, chartrat på flertal topplistor, signat en deal i Tyskland, släppt singel tillsammans med svenska Spotify Studio 100 och samarbetat med flera internationella akter och det här är bara början!


Planerna för 2021 är stora, fler samarbeten och singelsläpp, en roll i en film, ett album och mycket mer kommer.