Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Rikards och Ulrikas paradis: Lyxbadrummet på uddenAllra ytterst på en udde i Stockholms skärgård – vackert inbäddat bland tallar – finner vi Rikard och Ulrikas paradis – ett arkitektoniskt mästerverk i suterräng med svart liggande panel och härliga ljusinsläpp. Långt från stadens brus och med naturen i alla väderstreck lever familjen ett gott liv där hållbarhet och respekt för vår omvärld återspeglas i detaljerna. Välkommen in i detta drömbadrum och lyssna på Rikard när han berättar hur japanska badrumsideal möter svenska, och där vi utforskar vad som egentligen menas med lyx.Villan smälter så väl in i omgivningen att den kan vara svår att urskilja från sjön. Sett från andra sidan udden blir vyn helt annorlunda och huset får breda ut sig i all sin prakt.


ETT MED NATUREN

Paret ville skapa ett modernt skandinaviskt badrum med japanska influenser. Träpanelen var given från start och så lät de de 90x90 cm stora plattorna följa med in i duschen och upp på väggen. Plattorna bryter av fint mot träpanelen och ger en mycket lyxig känsla. Detta tillsammans med ekfanér på möblerna blev också ett sätt att ge värme till rummet som badar i det kalla nordiska ljuset från morgon till kväll.

- Vår målbild var att duscha och spaa som ett med naturen utanför, säger Rikard. Och utifrån det tog badrummet så sakteliga form. Vi bestämde att inte stressa utan vi ville att alla detaljerna skulle kännas helt rätt.Walk-in-duschlösning ARC 43 Original Plus. Nyhet 2021. Handdukstorken BOW.


SKÖNHET I DET ENKLA

Sittbadkaret i trä bidrar förstås till den japanska känslan och likaså träpanelen. Och precis som i den japanska kulturen ligger fokus på att se det vackra i det enkla. Att sänka ned baddelen är just en sådan detalj. De vackra och samtidigt funktionella handdukstorkarna BOW med stämningsfull belysning en annan. Alla fönster i huset löper från golv till tak och paret ville att duschen skulle följa samma princip för en tydlig röd tråd.

– Hos INR hittade vi ARC 43 Original Plus i 8 mm glas vars känsla vi ville förstärka genom att placera den mitt i rummet.Till kommoderna i INRs möbelserie GRAND finns många fina alternativ när det gäller både utföranden på luckor, färger och bänkskivor. Här ser vi GRAND Solid 100 i Nordic Oak med bänkskivan Raw Concrete skapad i kvartskomposit.

HARMONI I KONTRASTER

Att bryta av trä med betong eller vice versa fungerar alldeles utmärkt och ger en harmoni mellan kontrasten varmt och kallt som ögat tycker om. Vilka kontraster vill du utforska: varmt vs kallt, mjukt vs hårt, ljust vs mörkt?

VAD ÄR DU MEST NÖJD MED?

- Att vi fick till en lyxig och samtidigt hållbar känsla. Vi är otroligt nöjda med både materialen och produkterna. De kräver väldigt lite underhåll och känns oerhört gedigna och hållbara – även med små barn i hushållet.

Rikard, 45 år

Läs hela reportaget här: inr.se/lyxbadrum

Vill du se flera inspirerande badrumsartiklar? Njut av våra bästa bilder på vackra och fina badrum i olika stilar och låt dig inspireras – och oavsett om du ska inreda ett litet badrum eller ett stort badrum.

Alla badrumsartiklar hittar du här: inr.se/badrumsinspiration