Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Roboten Doora levererar mat från Svenska Brasserier till Margaux DietzQ-handelsbolaget foodora fortsätter med att accelerera testet av självkörande hemleveranser med roboten Doora.


Bland de första personerna att motta en leverans av roboten Doora är influencern och entreprenören Margaux Dietz, Svenska Brasserier blir därmed första restaurangkoncernen i Norden som får möjlighet att testa hemleveranser med foodoras självkörande q-robotar.


Andra fasen i testet med självkörande matleveranser i centrala Stockholm med q-handelsroboten Doora pågår just nu. foodora kommer analysera hur väl Doora fungerar vid upphämtning och leverans, samt samla in feedback för utveckling av självkörande tjänster.


Idag kommer Margaux Dietz lägga en order genom foodoras plattform och därefter kommer Doora som finns i området ta emot data för leverans och navigera sig igenom Stockholm.


- foodora är pionjärer på många områden. Att hitta lösningar som leder förändringen framåt är något som sitter i foodoras DNA. Vi kan snabba leveranser och har en solid infrastruktur som snabbt kan appliceras i hela Sverige. Vi är ett techbolag och genom att fortsätta avancerad teknik i olika former gör att vi kan fortsätta vår ambitiösa tillväxtresa, säger Hans Skruvfors, vd och koncernchef foodora.


- Vi vill ligga i framkant när det gäller den digitala utvecklingen i restaurangbranschen och vi tycker att det är spännande att få vara med och göra de första robotleveranserna av restauranglagad mat i Sverige. säger Niklas Johansson, vd Svenska Brasserier


Roboten Doora kan uppfatta sin omvärld, kommunicera och på så sätt skapa ett situationsanpassad tjänst - självkörande hemleveranser. Doora har en kamera som skickar information i realtid till foodora, som kan spåra och följa roboten samt snabbt skicka data till och från Doora. Om Q-handel Q-handel (Quick Commerce) är tredje generationens digitala handel. Lanserades av foodora i maj 2020, vilket innebär att kunderna förutom restaurangmat, även nu får bland annat skönhetsprodukter, böcker och teknik och nu även dagligvaror hemlevererat inom 30 minuter.