Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Så gör du för att slippa oönskad hårväxt under hela semesternHår på kroppen eller inte – det är helt upp till dig själv. Här är bästa tipset till dig som vill ha en långvarigt silkeslen hud på olika kroppsdelar – på ett skonsamt och effektivt sätt.Snart är värmen och den efterlängtade sommarsemestern inom räckhåll. Men med sommar och sol kommer också badsäsong och bikini, något som får somliga att se över sin kroppsbehåring – medan andra har noll problem med att visa upp sig i sin fulla natur.

Hör du till dem som gärna vill bli av med oönskad hårväxt finns det många olika metoder att ta till – allt från quick-fixes med rakhyvel till vaxning och epilering för ett längre hårfritt resultat. Men vill man verkligen ha ett långverkande resultat, som räcker över hela sommaren, så finns andra metoder som är väldigt effektiva. De vanligaste metoderna för långvarig hårborttagning är IPL, laser och diatermi. Vid diatermi förs en nål ner i hårsäcken som hettar upp hårsäcken så att den dör, medan laser och IPL använder ljus för att ta bort håret.


Framgången med just IPL-metoden är att den ger ett så pass långvarigt resultat, upp till sex månader*, och att du enkelt kan göra behandlingen hemma – och på sätt spara både tid och pengar.


Skonsam hårborttagning med IPL – här är allt du behöver veta


Philips Lumea IPL Serie 9000 ger upp till sex månaders hårfri hud.


Hur fungerar IPL?

IPL (Intense Pulsed Light) skickar varma, skonsamma ljusimpulser till hårroten som gör att hårsäckarna hamnar i ett viloläge. Därigenom minskar gradvis mängden hår som växer tillbaka, och du kan få hårfri hud i upp till sex månader.


Vad är skillnaden mellan IPL och laser?

Många salonger erbjuder laser eller IPL. Många tror att IPL och laser är samma sak, men det stämmer inte. Rent tekniskt skiljer sig ljuset och våglängderna åt. Båda metoderna kan användas för hårborttagning med långvarigt resultat. Fördelen med IPL är att det går längre tid mellan behandlingarna om du jämför med andra hårborttagningsmetoder i hemmet.


Philips Lumea IPL är kliniskt testad och utvecklad i samarbete med dermatologer.


Gör det ont och är det säkert?

I undersökningar från Philips har inga kvinnor angett upplevelsen som smärtsam. En del kvinnor har känslan som varm, stickande eller kliande, men i de flesta fall gick den över inom några få minuter upp till en timme. Det har heller inte rapporterats om några allvarliga bieffekter eller skador från långvarig IPL-användning. Professionella IPL-behandlingar har redan funnits i 25 år och inga undersökningar har indikerat uppkomst av hudcancer eller fertilitetsproblem.Hur använder man metoden hemma?

För att använda IPL måste du först raka eller ta bort håret på den del du ska behandla. Detta så att ljuspulserna kommer åt hårsäckarna ordentligt. Den senaste IPL-hårborttagningsenheten Från Philips Lumea IPL Serie 9000 har en SmartSkin-sensor som ger dig rätt intensitetsnivå baserat på din hudton. Sen är det bara att börja behandla. Håret växer i olika cykler, så varje gång du behandlar kommer du åt olika hårsäckar. Därför måste du behandla ett tag innan du kommer att se resultat. Efter 4 behandlingar så har du kommit åt alla hårsäckarna och sedan gör man ”touch ups” var 4-8:e vecka för att bibehålla resultatet.


Kan man använda IPL i intimområdet?

Ja, IPL är tillräckligt skonsam för att behandla hela bikiniområdet. Så vill du ha en ”brasiliansk hårborttagning”, bara en remsa av hår eller inget hår alls, är det bara att sätta igång. Du ska dock aldrig använda IPL på de inre blygdläpparna, vaginan eller anus. För att förhindra obehag rekommenderas en lägre inställning för mörkare och pigmenterade områden som är känsligare för värmen. Philips Lumea IPL har intelligenta tillbehör till varje kroppsområde som är formade efter kroppens naturliga kurvor och gör det enkelt att komma åt alla delar av kroppen för en optimal hårborttagning.


Median hårreducering efter 12 behandlingar: 77% på ben, 64% på bikinilinje och 64% i armhålor.


Här kan du läsa mer om den senaste IPL-hårborttagningsenheten Philips Lumea IPL Serie 9000.