Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Så gör Googles nya Nest Hub ditt hem ännu smartareAndra generationens Nest Hub är en stilsäker smart prylbästis med suveränt ljud som funkar lika bra i köket som sovrummet.”Hey Google! Spela Church Girl – Chilled Remix av Laura Mvula” eller varför inte ”Hey Google! Tänd alla lamporna!” – med hjälp av andra generationen av Googles hemförbättrande alltiallo-smartskärm Nest Hub har det blivit ännu smidigare att styra ditt hem.


Tack vare din, till storleken, nätta bästis i hemmet kan du enkelt styra underhållningen oavsett om du vill kolla på ett avsnitt av den senaste seriesnackisen på Netflix medan du står och lagar mat eller lyssna på din favoritartist när du tar igen dig raklång på soffan. Dessutom funkar Nest Hub som ett nav för styrandet av dina smarta prylar – vilket gör att du kan kontrollera tv, belysningen och säkerhetskameror på ett enkelt sätt.


Visuellt har andra generationens Nest Hub behållit stora drag av den första versionen Nest Hub-versionen, som släpptes 2019, stilsäkra utseende men lagt in desto mer tryck i den tygklädda foten. Under den 7-tum stora displayen sitter ett 1,7-tums högtalarelement som spelar upp musik i kanonkvalitet och den förbättrade högtalaren ger 50 procent mer bas i jämförelse med den första generationens Nest Hub. Dessutom kommer Nest Hub med Googles populära musikkoncept Nest Sessions.


Nest Sessions – en musikupplevelse utöver det vanliga


Googles Nest Sessions är en musikupplevelse som skapar extra trevlig stämning i hemmet. Sedan Google introducerade konceptet under 2020 har man arrangerat en rad exklusiva livespelningar med bland andra världsartisterna Tove Love, Mabel och hajpade brittiska artister som Celeste, Jessie Ware och multitalangen Olly Alexander som under det här året även gjort succé som skådespelare i serien It’s a Sin.


Den franska DJ:n Dimitri From Paris har gjort en upptempoversion av Laura Mvulas ”Church Girl”.


I samband med att nya Nest Hub nyligen släpptes gav Google ut två exklusiva remix-videos med souliga R&B-stjärnskottet Laura Mvula exklusivt för Nest Hub. Det enda du behöver säga är: “Hey Google, Spela Church Girl – Chilled Remix av Laura Mvula” eller “Hey Google, Spela Church Girl – Dance Remix av Laura Mvula” för att din Nest Hub ska ratta in brittiska Laura Mvulas två exklusiva Nest Sessions mood-remixer på hitsingeln från Church Girl som släpptes i mars.


Brittiska producenten och DJ:n Romares tolkning har gjort en betydligt mer avslappnad tolkning av ”Church Girl”.


Nest Hub hjälper dig att förstå din sömn


Engagemanget för hälsa och på olika sätt mäta och analysera ditt mående har varit en av de stora trenderna hittills under 2020-talet. I dag använder vi alltifrån pulsklockor under fysisk träning till olika verktyg som noggrant kartlägger och mäter sömn. Intresset för att mäta och förstå din sömnkvalitet har ökat markant under pandemin – och det är inte bara ljudupplevelsen som fått sig ett lyft i nya Nest Hub.


Med hjälp av en inbyggd radarsensor kallad Motion Sense är det enklare och effektivare att mäta din sömnkvalitet än någonsin. Tack vare sömnradarn och inbyggda mikrofoner får du data på hur du sover baserat på dina rörelser i sängen och din andning. Nest Hub känner även av hostningar, snarkningar och förändring av ljus och temperatur – allt för att kunna ge dig en bättre helhetsbild av hur du sover.Varje morgon får du en sammanfattning av din sömn från natten på skärmen. Efter att du har använt funktionen ett par nätter finns möjlighet att få råd och förslag på hur du kan förbättra din sömnkvalitet ytterligare.


Smidigt? Väldigt. Sömnkvalitetsförbättrande? Potentiellt.


Sömnsensorn kan också kopplas samman med Google Fit-appen eller andra Android- och iOS-enheter för att kombineras med övrig hälso- och träningsinformation.


Och oroa dig inte, sömnanalysfunktionen är valfri och ljudupptagningar från snarkningar och hostningar finns bara i enheten och skickas inte vidare till Googles serverar. Vill du inte använda dig av sömnfunktionen kan du låta Nest Hub vara din personliga mindfullness-enhet genom att be den spela avslappnande ljud i samband med sängdags.


Den andra generationens Nest Hub finns att köpa för 1 149 kr hos Google Store nu.