Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Så håller du din hy vacker & välmående1. Rengör inifrån och ut.

Börja dagen med ett varmt glas vatten med citronsaft för att hjälpa kroppen att avlägsna toxiner. Drick mycket vatten för att återfukta huden och kompensera bristen på fukt.  

2. Lev sunt.

Ät sunt och se till att du får fem bitar av frukt eller grönsaker per dag. Motionera regelbundet och skaffa dig en god natts sömn. Sömn är en stor bidragande orsak till att vi ser äldre och vissna ut. Se till att ha en fungerande dygnsrytm så kommer det visa sig genom din hy.

3. Se upp för varmvattnet.

Ljummet vatten rengör huden lika bra som varmt vatten men utan en uttorkande effekt. Avsluta duschstunden med att smörja in dig med en hudkräm.

4. Skydda din hud.

Vi utsätts för UV-strålning även på vintern, så skydda huden med ett bra solskydd. Om du är på stranden eller åker skidor, använd en solskyddsfaktor på 30 eller mer. Midnattsol Sweden har exempelvis en solskyddsfaktor som ska kunna användas under ditt smink.

5. Rök inte.

Rökning är en av de viktigaste faktorerna bakom tidigt åldrande. Den orsakar rynkor och stör den nödvändiga syretillförseln i blodkärlen.

6. Återfukta huden.

Det bästa sättet att återfukta huden på är genom hyaluronsyra. Denna syra finns naturligt i huden och har förmågan att binda stora mängder vatten. Mängden hyaluronsyra i huden minskar med åren och huden blir därför torrare. Genom att tillsätta extra hyaluronsyra får huden en rejäl fuktboost. Det bästa sättet är att injicera hyaluronsyran i form av en filler. Dessa typer av behandlingar blir i dag allt mer populära och bland de fillers som finns på marknaden har exempelvis Juvéderm högst halt av hyaluronsyra.