Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Så hittar du rätt nyans på din foundation


En foundation som lämnar dig med en mörk och markant rand vid käklinjen och som inte alls stämmer överens med halsens hudton eller en som glänser för mycket eller som blir som en kaka på huden. Vi har alla varit där.


Att hitta rätt foundation/concealer kan ta tid. Speciellt om du scrollar webbshop upp och ner utan att veta exakt vad du letar efter och om du inte vet hur du bör tänka när du väljer ton på din produkt.


Hösten 2020 är det hög tid att du känner dig som den powerkvinna du är, både på in och utsidan – för rätt foundationbas tillsammans med rätt outfit och en bra hårdag kan verkligen ge dig självförtroendet du söker.


L’Oréal Paris True Match Foundation & True Match Eye Cream In a ConcealerL’Oréal Paris True Match Foundation, finns i 31 nyanser och L’Oréal Paris True Match Eye Cream In a Concealer. Shoppa här!


Med hjälp av L’Oréal Paris True Match är det lätt att hitta rätt nyans på foundation och concealer. True Match foundation innehåller 80 procent fuktgivande creme och concealern innehåller 0,5% hyaluronsyra. Och det bästa med True Match foundation är att det ger ett helt naturligt slutresultat!


True Match Eye Cream In a Concealer är det bästa av två världar. Du får inte bara en concealer utan också en produkt med intensiv fukt tack vare ingrediensen hyaluronsyra som passar perfekt för det känsliga området runt ögonen.


Hyaluronsyra hjälper till att balansera huden vilket innebär att om du har en torr hud får den extra fukt och en fet hud blir mindre fet. True Match foundation från L’Oréal Paris hjälper också din hud att absorbera fukten och hålla den kvar vilket hjälper dig att minska små torra linjer i din hud vilket kommer ge dig den där perfekta basen du drömmer om.


Det här ska du tänka på när du ska hitta rätt färg!


Vilken hudtyp har du? Har du torr hud är en flytande concealer ett bra tips, men om din hy är fet är en tjockare krämig variant ett bra val. Och om du behöver en concealer till fler användningsområden, kan det vara bra att ha två olika som passar för just det du vill uppnå.


När du vet vad du vill få ut av din foundation, det vill säga; full täckning eller inte, matt eller glowig – behöver du tänka på att välja en sort som passar din hud. En tumregel är att en flytande foundation passar de allra flesta hudtyper. Men har du fet hy bör du satsa på en oljefri och lättare foundation och har du en torr hy bör du välja en fuktgivande och lätt täckande variant. Om du har en mogen hy kan du välja en foundation som både återfuktar, stramar upp och innehåller ljusreflekterande pigment som får huden att se slätare ut.


När du identifierat vilken hudtyp du har är du ett steg närmre att känna att du är beredd att ta dig an vardagen med nytt självförtroende!Hur är din hudton? När du letar concealer kan det vara bra att tänka på vad det är du vill komma till rätta med i din hud. Till exempel täcker en concealer med grön underton röda områden. En gul ton neutraliserar, ljusar upp och highligtar huden, medan en rosa ton hjälper till att jämna ut huden och dölja de där mörka ringarna under ögonen som många vill få bukt på.


När du ska välja foundation kan det vara bra att veta att gula toner passar de allra flesta, medan kalla rosa toner passar bäst på den med ljus hy och bruna toner en mörkare hy. Det bästa sättet att veta vilken färg som passar din hud är att testa att applicera foundation på käklinjen, ovanför halsen. Syns färgen i stort sett inte alls så har du hittat rätt nyans för dig.


Varm, kall eller neutral? Det är också viktigt att veta om du har en kall, neutral eller varm underton på din hud när du ska hitta rätt färg. Det är nämligen så att vi alla har en unik underton och det är den som avgör vilka färger du passar i och vilken makeup som kan ta fram dina drag allra bäst. Undertoner delas in i varm, kall eller neutral underton och i True Match-sortimentet från L’Oréal Paris kan du se på produkterna att de är märkta med W, C, N för att visa just det.


Ta reda på din underton


När du väl har hittat den perfekta basen för dig finns det inget som kan stoppa dig. Känner dig bekväm och flawless i ditt eget skinn är det tusen gånger lättare att möta världen och människor med självförtroende – som den ostoppbara powerkvinna du är!


Läs mer om True Match från L’Oréal Paris här!