Så tar du hand om torra och spruckna händer i vinter


Vintern närmar sig med kyla, snö och blåst. Under den kalla delen av året är händerna extra utsatta för påfrestningar. Men hur går man tillväga för att hålla dem mjuka och lena? CCS hudvård med ursprung i hjärtat av Dalarna ger dig de bästa tipsen.


”Under 40 år har CCS varit navet i ett aktivt och hälsosamt liv med produkter som utvecklas och tillverkas i Sverige. Vi vill inspirera, motivera och underlätta för alla att ta hand om sin hud på bästa sätt”, säger Annika Krafve, Brand Manager CCS på Karo Pharma.


1. Rengör och skydda händerna

Använd en mild och oparfymerad tvål för daglig handrengöring. Eftersom regelbunden kontakt med vatten torkar ut huden är det viktigt att smörja in händerna med en återfuktande och mjukgörande handkräm efter rengöring. Glöm inte bort naglarna. Investera i en nagelborste, nagelfil och nagelbandspinnar.


Tips! Torra händer och fnasiga nagelband? Prova favoriten CCS Vårdande Handkräm som är speciellt framtagen för mycket torra och känsliga händer i behov av extra omvårdnad. Den mjukar även upp torra nagelband. Krämen innehåller 10 % karbamid och 10 % glycerin som verkar återfuktande och mjukgörande. Dessutom är den oparfymerad och rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. CCS Vårdande Handkräm kan också användas över natten som en vårdande nattmask för extra torra och nariga händer. Toppen för dig som vill ha mjuka och lena händer!


2. Ge händerna en fuktboost under dagen

På vintern är utomhusluften torrare och kallare vilket ökar behovet av mjukgörande och återfuktande hudvård. Även den varma och torra inomhusluften gör händerna utsatta. Smörj därför in dina händer så ofta det behövs under hela dagen.


Tips! CCS Fast Absorbing Hand Cream med solrosolja är en lättapplicerad och snabbabsorberande varje-dag-kräm som gör torra händer naturligt mjuka och smidiga. Perfekt när du sitter vid datorn och vill ha en snabbtorkande handkräm som gör att du kan börja jobba direkt efter insmörjning. De fuktgivande ingredienserna och den vårdande solrosoljan bidrar effektivt till att skydda händerna från yttre påfrestningar. Resultatet blir en naturligt mjukare och mer smidig hud. Krämen är oparfymerad och passar både torr och normal hud. Låt den bli din följeslagare på jobbet, hemma och i gymbagen.


3. Aktiva händer kräver proffshjälp

Är dina händer mycket utsatta i jobbet? Är de exponerade i samband med utomhusaktiviteter? Sol, kyla, blåst, torra material, smuts, kemikalier och fukt kan torka ut händerna och ge upphov till fnas, klåda och sprickor. Då kan de behöva lite extra vård. En multifunktionell kräm gör jobbet.


Tips! Den innovativa handkrämen CCS Hand Pro är en oparfymerad multifunktionell kräm för torr, irriterad och exponerad hud. Den innehåller en unik kombination av hudvårdande ingredienser som har flera effekter på huden. Den stärker hudens naturliga skyddsbarriär, reparerar, återfuktar, lugnar och förebygger pigmentering med välgörande ingredienser som niacinamid och fosfolipider. Den ger också ett bredspektrumskydd med SPF15 som skyddar mot solens UVA- och UVB-strålar. CCS Hand Pro går snabbt in i huden utan att kännas kladdig och bildar en skyddande och vattenavvisande hinna som bibehåller fukten i huden. Prova själv och känn skillnaden!


4. Behandla självsprickor

Det kalla och torra vinterklimatet i Sverige gör att många får självsprickor. Fingertoppar och handflator är ofta extra utsatta, men även fotsulor och hälar drabbas. Självsprickor uppstår när huden är uttorkad och saknar nödvändiga halter av fett och fukt. Påfrestningarna i det yttre hudlagret leder då till självsprickor.


Tips! CCS Lösning för hudsprickor behandlar hudsprickor på händer och fötter och även små skärsår. Genom den speciella teknologin Dermovitamina Technology bildas en transparent, skyddande, elastisk film som torkar omedelbart efter applicering vilket förhindrar att såret går upp. Lösningen skyddar såret mot yttre påverkan, minskar smärtan och underlättar läkningen. Till skillnad från att använda plåster förblir hudsprickan synlig vilket påskyndar läkningen. Lösningen kan även användas för små sprickor på fötter hos diabetiker.


CCS fotvård – vi älskar att prata smörja

CCS finns med genom livets små och stora utmaningar – från behandling av specifika problem till skyddande och förebyggande vardagsvård. Sedan 1979 har vi utvecklat innovativa produkter med funktion och vi ser på hand-, fot- och hudvård på ett holistiskt sätt. Våra produkter utvecklas och tillverkas i Sverige. Med vårt läkemedelsarv säkerställer vi kvaliteten och kan fokusera på funktion. Vi erbjuder hudvårdsprodukter som är att lita på. Det bara funkar. Inget krångel.


Försäljningsställen och priser: CCS hudvårdsprodukter säljs på apotek. Rekommenderade cirkapriser: CCS Vårdande Handkräm 59 kr, CCS Fast Absorbing Hand Cream 59 kr, CCS Hand Pro 129 kr, CCS Lösning för hudsprickor 149 kr.Rabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby