Sami Jakobsson's tatueringar kopplade till den mest våldsamma vit-makt miljön.

Uppdaterad: feb 17


Det är tidningen Nyheter 24 som först uppmärksammar Sami Jakobsson's mörka förflutna. Det handlar bland annat om hakkors-tatueringar, NMR-bilder och vit makt-musik.


Enligt stiftelsen Expos vd Daniel Poohl är det här är en den mest våldsamma, terrorrvurmande delen av vit makt-miljön angående tatueringen med sifferkombinationen 1488.


Sami Jakobsson, 25, är en av deltagarna i årets säsong av Big Brother som sänds på TV4. Sami är inte helt okänd för svenska folket – vi har tidigare sett honom i dokumentären "Raggarjävlar" och i "Lyxfällan".

Bild: nyheter 24


Sami har tidigare uppmärksammats för sin koppling till högerextremism. Då han i dokumentären "Raggarjävlar" syntes bära flera olika klädesplagg med högerextrema symboler på.


Han ska i tidigare intervjuer med b.la Aftonbladet ha nekat att han någonsin varit nynazist.


Men det är nu tidningen Nyheter 24 som avslöjar att Sami har haft flera nazistiska tatueringar, spridit vit makt-musik och lagt ut bilder på NMR-klistermärken på sina sociala medier. På Sami's Instagram ligger bilderna med nazistiska kopplingar fortfarande kvar.


"Det handlar bland annat om ett hakkors ovanför knäet och nazitysklands statsvapen"


Bilder: från Sami's instagram. Bild 1: Ett hakkors på benet. Bild 2: Sami Jakobsson har nu tatuerat över den nazistiska symbolen. Örnen syntes på hans arm så sent som hösten 2019.


På handen har han tatuerat in sifferkombinationen 1488. Det står för de 14 orden som är en nazistisk slogan som lyder:


"Vi måste säkra existensen av vårt folk och en framtid för våra vita barn". 88 står för Heil Hitler och används ofta i nazistsika kretsar.


Detta enligt Daniel Poohl som är vd för stiftelsen Expo är detta den mest våldsamma delen av vit-makt miljön. Han förklarar...


– 14 är en högerextrem paroll, det är den moderna nazismens slagord. 1488 är så mycket vit makt-ideologi det bara går att bli. Det här är alltså inte nån slags allmän sifferkod eller budskap som florerar på sajter och bloggar som kritiserar svensk invandringspolitik. Utan det här är en den mest våldsamma, terrorrvurmande delen av vit makt-miljön, säger Poohl.


Bild: Sami's Instagram


På Instagram har Sami även hyllat vit makt-bandet Nothung. På en bild visar Sami hur han lyssnar på en av deras låtar på Youtube. Siffran 88 – Heil Hitler – lyser på skärmen.


Christoffer Röstlund är journalist och musiker. Han har i flera decennier följt den svenska undergroundscenen när det kommer till bland annat punk och hårdrock.


– Det går inte att få klarare korvspad än så här. Det här är 100 procent ren vit makt-rock, som drar inspiration politiskt och musikaliskt från 80-talets starka naziskinrörelse, Rock against communism-genren, och även 90-talets pursvenska högernationalistiska vikingarock, säger Röstlund till Nyheter24.


Pressansvarig för Big Brother Anders Edholm:


– Vi tog med Sami i Big Brother för att han är en spännande och härlig person som visserligen har haft det tufft i unga år och tagit tvivelaktiga beslut, men som gör allt för att hamna på rätt bana i livet igen, säger Edholm till Nyheter24.


#samijakobsson #bigbrothersverige #bigbrotherRabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby