Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Skott släpper duett tillsammans med Shylde - ‘Tired’I mars släppte Skott en akustisk version av ‘Amelia’ som är en av hennes fans favoritlåtar. Nu släpper hon ytterligare en singel, en duett med Shylde. Den nya låten ‘Tired’ släpps 23 april.Den nya singeln ‘Tired’ var inte menad för Skott egentligen. Hon skrev låten tillsammans med sin gitarrist och vän Shylde. Bakom Shylde står svenska låtskrivaren och producenten Nicklas (Nikki) Lif som även samarbetat med artister som bland andra Sandro Cavazza och Miriam Bryant.


– ‘Tired’ skulle ursprungligen inte vara en låt för Skott. När jag skrev den med min gitarrist och vän Shylde var jag bara låtskrivare. Men vi hade väldigt roligt när vi skrev den och jag blev helt fast… jag kunde inte låta bli att sjunga med. Och allt eftersom melodierna tog form var det självklart att vi skulle göra låten tillsammans, säger Skott


Skott har tagit musikvärlden med storm och 2020 släppte hon det kritikerrosade debutalbumet 'Always Live For Always'. Albumet hyllades internationellt av bland andra Clash Magazine, The Line of Best Fit samt Pigeons & Planes och Idolator. Även i Sverige fick albumet stor uppmärksamhet och Aftonbladet gav albumet näst högsta betyg.


– Efter ett turbulent 2020 känner jag att människor förmodligen kan relatera till en hel del av texten. Även om det handlar om att vara utmattad så har låten ett beat som bara fortsätter. Som att vara helt slut men inte kunna stanna upp. Melodin är vacker men med ett mörker i sig, och ibland glimmar det till av en strimma hopp, berättar Skott.


Den flerfaldigt prisbelönta musiktidningen Clash Magazine premiärspelade 'Tired' 22 april.


Lyssna på 'Tired' här.


Följ Skott här: Facebook I Instagram I Twitter I Spotify I Youtube