Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Stockholms filmfestival 2019

Stockholms 30:e internationella filmfestival äger rum mellan 6 – 17 november 2019.


Stockholms filmfestival startade 1990 och är ett av Nordens största kulturevenemang. Den internationella festivalen pågår under tolv intensiva novemberdagar och visar 150 premiärer från fler än 60 länder. Sammanlagt arrangeras flera hundra programpunkter visningar, seminarier, Face2Face, Red Carpet och fester. Festivalen gästas av ett 100-tal filmskapare och sedan starten har celebriteter som Francis Ford Coppola, Susan Sarandon, Luc Besson, Lauren Bacall, Ang Lee, Gena Rowlands, Roman Polanski och Quentin Tarantino besökt festivalen och mött publiken på biograferna.


Festivalen är också känd för att framhäva unga och oetablerade filmskapare. I snitt var tredje film på festivalen är gjord av en debutant, och i tävlingssektionen får endast regissörer som gjort högst två filmer tidigare medverka.


Stockholms filmfestivals målsättning är att bredda det svenska filmutbudet med nyskapande film av hög kvalitet, att ge besökarna en orientering i den moderna filmen och stimulera till debatt. Med seminarier, tillfällen att träffa skådespelare och filmarbetare under Face2Face samt den uttömmande katalogen finns alla förutsättningar för en fullkomlig filmupplevelse.Bildkälla: Cawa Media