Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Sugen på att testa lash lift? Här är allt du behöver veta om ögonfranstrenden!

Vad är lash lift?

Ett lash lift innebär att man lyfter och färgar fransarna så att hela fransen syns och ser fylligare ut. När fransarna böjs uppåt ser ögonen mer öppna ut och ger ett piggare intryck. 


Vad är bäst – lash lift eller ögonfransförlängning?

Vid ett lash lift, till skillnad från ögonfransförlängning, används bara de egna fransarna. Då slipper du riskera att fransarna faller av och blir ojämna. Men resultatet blir inte heller lika uppenbart med lash lift, så är du ute efter en riktig wow-effekt så är kanske ögonfransförlängning alternativet du ska välja!


Bild: Lash lift Stockholm


Hur länge håller lash lift?

Ett lash lift håller sex till åtta veckor. Du bör inte använda smink de första 24 timmarna, men sedan går det bra med icke-vattenfast mascara. Att använda mascara ofta kan dock göra så att fransarna tappar volym tidigare.


Hur går ett lash lift till?

Först bestäms vilken form som passar dina fransar. Har du kortare fransar behöver du exempelvis mer raka fransar som pekar uppåt medan längre fransar behöver mer kurva. Sedan placeras fransarna på en silikonplatta som innehåller ett serum och produkter som bidrar till att skapa formen och färgen på fransarna. Efter en timme på silikonplattan är fransarna klara! Vem kan göra Lash Lift? 


För dig med känslig hud: Det är sällan som lyftet ger någon reaktion på huden, men dubbelkolla alltid med salongen du går till. Det brukar inte vara någon fara för personer med känslig hud.


För dig som är vegan: Oftast är behandlingen helt vegansk men fråga innan för att vara säker. 

För dig med sköra fransar: Kvaliteten på fransarna kan spela roll. Har du sköra fransar bör du boosta fransarna med serum innan behandling.  Vad kostar ett lash lift och var kan man göra det?  Priset för ett lash lift kan variera mycket på marknaden. Det finns personer som gör behandlingar hemma, sedan finns det salonger som satsat fullt ut på lash lift. En behandling brukar kosta mellan 600 till 1400 kronor, beroende på stad och behandlingsställe. Oavsett var du väljer att göra ditt lash lift – se till att behandlarna har utbildning, läs recensioner på internet innan du bokar tid och undersök om företaget verkar seriöst. Här är några ställen med bra recensioner i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Bild: Lash lift Stockholm


Lash lift i Stockholm


Lash Lift Stockholm

Här kostar ett lash lift 950 kronor. Salongens grundare heter Stéphanie Sunnfors och hon var av de första att börja med Lash Lift i Stockholm. Hon kom i kontakt med behandlingstekniken i Barcelona för lite mer än tre år sedan.


– Jag fick tips av en kompis att gå och testa Lash Lift och blev så nöjd. Så jag började fundera på varför det inte kommit till Sverige för jag visste att det skulle gå hem.


Stéphanie började söka information om lash lift och hittade ett engelskt företag. Hon åkte till London och utbildade sig. Väl hemma i Sverige började hon göra behandlingar på vänner och familj vid sidan av sina högskolestudier. Men trenden spreds snabbt, främst genom rekommendationer men också genom sociala medier. Stéphanie har sedan 2016 jobbat heltid med lash lift. Du hittar till Lash Lift Stockholm här.

Stockholm Lash Lounge Här kostar ett lash lift 750 kronor och vill du lyxa till det lite extra kan du välja lyxpaketet för 1250 kronor. Du hittar till Stockholm Lash Lounge här.

Lash lift i Göteborg

Studio Aroma Här kostar ett lash lift ungefär 850 kronor. Du hittar Studio Aroma här.

Wellness of Wasa Här kostar ett lash lift runt 600 kronor. Du hittar till Wellness of Wasa här.

Lash lift i Malmö

Complete beauty Här kostar ett lash lift runt 700 kronor. Du hittar Complete beauty här.

Topp till tå skönhet och hälsa Här kostar ett lash lift runt 500 kronor. Du hittar Topp till tå skönhet och hälsa här.