Svensk kvinna död efter skönhetsingrepp i TurkietEn svensk kvinna i 40-årsåldern har dött efter en skönhetsoperation i Istanbul.


Allt fler åker till Turkiet för att göra en så kallad ”Brazilian butt lift”. Ett ingrepp som går ut på att man förändrar eller förstorar bakdelen.


De senaste åren har antalet personer som åker till bland annat Turkiet för att göra plastikoperationer ökat. Bland annat eftersom det ofta är billigare än vad det är i på kliniker i Sverige och i vissa fall utför man också ingrepp som inte alla kliniker i Sverige erbjuder.


På sociala medier har det blivit populärt för svenska influencers att marknadsföra sina skönhetsingrepp och har ibland livesänt från sina operationer på instagram. Företag har också gett ut rabattkoder till skönhetsingrepp, något som har blivit hårt kritiserat.


Nu har en svensk kvinna omkommit i samband med sin operation.


Detta bekräftar kritiken till tidningen expressen.


- Det stämmer. Tyvärr dog hon några dagar efter operationen, uppger en i personalen på den aktuella kliniken.


Det är i en grupp på Facebook som ett inlägg under gårdagen publiceras där TS "trådskaparen" varnar kvinnor för att sätta sina liv på spel för att förändra sina utseenden.


- Jag avråder ar alla till dessa operationer. Det är verkligen inte värt att riskera livet för utseendet. Skriver hon

Bildkälla: Facebook


Den svenska kvinnan, som är hemmahörande i Svealand, ska ha åkt till Turkiet förra veckan för att genomföra sin operation.


Enligt uppgifter ska hon ha åkt ner tillsammans med ett svenskregistrerat plastikkirurgiföretag. Företaget samordnar resor till Turkiet för personer som vill göra skönhetsingrepp utomlands.


Under måndagen bekräftade utrikesdepartementet att kvinnan i 40-årsåldern har avlidit. Men vill inte gå in på detaljer kring dödsfallet.


En anställd på den aktuella kliniken i Istanbul uppger att kvinnan dog efter operationen.


– Det enda jag kan säga just nu är att det inte var under själva operationen som hon dog.

Kliniken har vidare bett om att få återkomma gällande ytterligare kommentarer.


Det svenska företaget har på sina sociala medier flera gånger samarbetat med svenska influencers och samordnat resor till Turkiet.


Ägaren till det svenska företaget som samordnat kvinnans resa och operation i Istanbul har inte gett svar till tidningen expressen men skriver i ett sms: - Vi väntar just nu på svar från kliniken och sjukhuset. När vi vet så kommer vi meddela alla.


#BBL #skönhetsoperation #turkiet #brazilianbuttlift #operation #skönhet #skönhetsingreppRabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby