Therese Lindgren berättar om våldtäkten: sparkas och slogs för att komma loss


Bildkälla: Sverigesradio.se


Therese Lindgren, 33, är en av Sveriges största Youtubestjärnor och har varit banbrytande i sitt samtal om b.la psykisk ohälsa. 


Och igår släpptes hennes sommarprat i Sverigesradio. I sommarpratet berättar hon om sin ångest och hur det var när hon fick sina första panikattacker. Hon berättar även hur hon träffade sin fästman Anders och om hur det är att leva med en konstant ångest och oro i kroppen. 


Bildkälla: Glossybox.se


Men det är en sak i sommarpratet som hon delar med sig av som hon aldrig tidigare nämnt, och det är att hon blivit våldtagen.


– Jag minns en övning jag gjorde så läste psykologen upp en berättelse om en ung kvinna som vaknat upp natten efter midsommar av att hon blir våldtagen av hennes bästa killkompis sedan sex år tillbaka. Hon sparkas och slåss för att komma loss, men han är tre decimeter längre, tyngre och mycket starkare än henne. 


– Psykologen berättade att kvinnan skämdes så mycket att hon varken anmälde eller berättade det för någon. Hon intalade sig själv att det var hennes fel. Självkänslan var så låg att den blivit till självförakt. 


Psykologen frågade sedan vad Therese hade velat säga till den unga kvinnan. 


– Jag hade sagt åt henne att det inte var hennes fel. Att hon är starkast i världen. Att jag hade velat vara där och skyddat henne. Det var då han påminde mig om att historien han läste upp precis – var min. Det var jag som sprang ut barfota den natten, berättar Therese. 


Lyssna på avsnittet där Therese gästar sommarprat

Rabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby