Therese Lindgren tjänar miljoner på sin psykiska ohälsa. Grupp medlem rasar mot YouTube-stjärnan


Stjärn-YouTubern Therése Lindgren, 32, arbetade som mediesäljare och blev sjukskriven för psykisk ohälsa i två omgångar. Under den andra perioden orkade hon bara läsa bloggar om skönhetsvård och smink och till slut skapade hon en egen blogg.


Intresset för video och redigerande ledde till en Youtubekanal, som hon startade 2013 och som ökade i popularitet. Hon utökade vloggarna om skönhetsvård med personliga inslag om sin vardag, sin panikångest och sitt engagemang för djurrättsfrågor. Therése Lindgren har försörjt sig på vloggandet och kringarrangemang sedan våren 2015.


Att Therese tjänat miljonbelopp är inte direkt en hemlighet, men med framgång kommer även många tankar och funderingar från följare.


Det är i facebook gruppen Girlsquad som en medlem publicerar ett inlägg där hon går hårt mot YouTubern och hennes psykiska ohälsa.


- Det är hemskt att hon tjänar flera tusentals kronor på sin psykiska ohälsa medans vi "vanliga människor" får kämpa för att få våra rättigheter hos tex försäkringskassan, arbetsgivare m.m. skriver hon


- Så stor influencer som hon borde inte ta betalt för att nå ut med sitt budskap, fortsätter hon.


Inlägget går knappast obemärkt förbi och det tar inte lång tid förs medlemmar rasar i kommentarsfälten.


- hon jobbar trots att hon lider av psykisk ohälsa. Det gör ju inte "ni som måste kämpa hos försäkringskassan" uppenbarligen. Det är ju skillnaden, skriver en


- Jag förstår din fråga för det ÄR ett problem att en känd person oftast blir bemött med mer respekt än icke-offentliga personer blir, fortsätter en annan.


- Fast vänta, ska hon jobba gratis då eller? fortsätter en tredje


Åsikterna verkar delade, men många medlemmar går in bland kommentarerna och stöttar Therese. Dock är det några som håller med och tycker att influensern tjänar för mycket pengar, medan andra knappt får det att gå runt genom försäkringskassan.


Gruppskaparen och administratören Josefine Boysen kliver in bland kommentarerna och visar gruppens ståndpunkt genom att plocka bort medlem och kommentar.


- Det är alltid lika tråkig att se att någon hänger ut någon och kontrar med att det är "okej" för att personen i fråga är offentlig. Skriver hon


- Givetvis ska hon inte jobba gratis och hon ska ha en stor eloge för att hon väljer att uppmärksamma ett sådan tabubelagt ämne. Tillägger hon


- GS kommer att ta bort ditt inlägg samt blockera dig från gruppen då vi inte står bakom uthängningar. Fortsätter hon


#flashmagazine #influencer #svenskayoutubers #Thereselindgren #youtuber #girlsquad #facebookRabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby