Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Upptäck vackra Cypern med dess långa stränder och kristallklara vatten.Med härlig medelhavsvärme och över 300 soldagar om året är Cypern det perfekta resmålet för dig som älskar sol, bad och vackra stränder. Dessutom finner du riktigt bra restauranger här och flera sevärdheter.Vart på Cypern ska man åka?

Med Apollo kan du bland annat resa till Ayia Napa, där flera eleganta loungebarer och mysiga restauranger finns. Här ligger också en härlig strandpromenad, blåflaggade sandstränder och flera riktigt bra hotell, som Nissi Beach och Napa Mermaid som gör att framför allt familjer och par trivs i Ayia Napa.


Fig Tree Bay


Fig Tree Bay å andra sidan är barnfamiljernas klara favorit med långgrunda stränder och ett härligt lugnt semestertempo. Här finns flera hotell med bekväm All Inclusive, där du och familjen bara kan fokusera på att ha det bra.Vart du än väljer att åka på Cypern, som är Medelhavets tredje största ö, återfinns de vackra sandstränderna, det klara turkosblå vattnet och landskapets skönhet. Vädret på Cypern är soligt och skönt en stor del av året.


Cyperns finaste sandstränder


Runt om på ön finns många härliga stränder och badvikar, de flesta med vit finkornig sand. På Cypern finns faktiskt hela 56 underbara stränder som fått EU:s Blå Flagg för rent vatten och ekovänlighet. De finaste stränderna ligger vid turistorterna på öns sydöstra del. Här är stränderna vita, långgrunda och mycket välbesökta. Längre västerut hittar du mindre stränder där du kan bada ostört. Gillar du att dyka och snorkla är det klara vattnet här perfekt!Cyperns spännande kulturmix


Det geografiska läget gör att Cypern influeras av såväl Europa som Mellanöstern och Afrika. Detta visar sig bland annat i cypriotisk mat, där måltiderna oftast utgörs av en mängd smårätter, meze, som i sin tur består av allt från pitabröd och hummus till sardiner, bläckfisk, grillad halloumi och moussaka. Att Cyperns huvudstad, Nicosia, är delad i en turkcypriotisk och en grekcypriotisk del bidrar också till kulturmixen.


Limassol tronar Kourion


Sevärdheter på Cypern

På Cypern finns otroligt mycket att se och göra bland byar och städer. Du kan också picknicka vid Cavo Greco mellan Ayia Napa och Fig Tree Bay och promenera eller cykla i områdets dramatiska natur med klippor, grottor och klarblått hav. Eller ta dig upp till de röda byarna utanför Ayia Napa och köp med dig Cyperns godaste frukt och grönsaker.


Utanför Limassol tronar Kourion på en brant udde med några av öns viktigaste arkeologiska utgrävningar. De gamla forten i Larnaca och Paphos är också väl värda ett besök. Kloster, museum och antika kulturskatter – den historieintresserade kommer helt klart att ha fullt upp under sin vistelse på ön.