Skärmavbild 2020-09-03 kl. 08.16.24.png

Vi listar dom "hetaste" restaurangerna i Stockholm just nuAtt Stockholm svämmar över av aktuella krogar och nya mattrender är ingen nyhet. Men har du koll på alla? Vi på Flash Magazine guidar dig till de hetaste restaurangerna som stan har att erbjuda för tillfället. Från trendiga foodie-hak och hajpade smakkoncept till innovativa Michelin-restauranger. Eller helt enkelt bara riktigt populära snackisar.

Voisine & Folii

Krögarna Béatrice Becher och Jonas Sandberg från hyllade Folii står även bakom Voisine vägg i vägg. Här är ambitionen att erbjuda stans härligaste kvarterskrog med rejäl, genuin mat lagad på fina råvaror till vettiga priser.


Ling Long

I anslutning till Story Hotel på Riddargatan serverar restaurangen Ling Long modern asiatisk mat lagad på fina nordiska råvaror. Inspirationen kommer från Sichuan-provinsen i Kina, men också från Bali och Singapore, och i baren blandas innovativa cocktails som även de bjuder på asiatiska smaker. Tanken är att vara en modern och internationell mötesplats med familjär stämning. Här finns även en lekfull cocktailbar där du bland annat hittar nöjesansvarige Ossian Eliasson. Hit hittar du inte minst för att avsluta dagen med en drinkfylld afterwork i kosmopolitisk stil. Baren gästas av både dj:s och liveband.


Bildkälla: Ling LongSymbios

Gänget bakom krogarna Barobao och Ichi står även bakom Symbios, som ligger i Pet Sounds bars gamla lokaler. Här serveras en modern meny med influenser från Norden och Frankrike.


Loén

Sedan februari 2019 huserar Restaurang Loén i Duck & Crabs gamla lokaler. Kockduon Nichlas och Oskar är kvar, men lokalen är totalrenoverad och konceptet är omgjort. Här får du en middagsupplevelse så som de själva skulle vilja ha det, med smårätter och social dining i fokus. Menyn bjuder på internationella rätter i små och mellanstora storlekar; tanken är att man ska dela på allt och samlas kring maten. Under vissa dagar finns även större varmrätter och "veckans plat-du-jour".


Bildkälla: Loén

Tak

Frida Ronge står för de svensk-japanska matkoncepten på enorma Tak, högst upp i Hotel At Six. Här ryms restaurang, bar, råbar och terrass med utsikt i fyra väderstreck. Tanken är att maten ska matcha utsikten och skapa en upplevelse för både stockholmare och internationella gäster. Konceptet genomsyrar även interiören, som bland annat har inslag av 70-talskänsla. Under 2019 blev restaurangen den första inom koncernen Nordic Choice att bli KRAV-märkt med en stjärna.


Misshumasshu

I anrika Birger Jarlspassagen hittar du detta matkoncept med influenser från både Tokyo och Stockholm. Restaurangen erbjuder även spritbar och takeaway. Misshumasshu drivs av den prisbelönta kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman från Adam/Albin.


Spanjorskan

Spansk mat, dryck och kultur står i fokus för livfulla Spanjorskan som huserar några steg från syskonkrogen Nybrogatan 38. Här ska det kännas lite som att komma till en bakgata i Madrid, eller som att få uppleva matglädjen i San Sebastian eller Barcelona.  På menyn ryms både tapas och varmrätter från rotisseriet och grillen, men det går också att beställa in en ”fatservering” där ett stort fat fylls med mat som delas runt bordet - välj mellan het paella eller en spansk grisfest. För sällskap som verkligen vill festa loss erbjuds en hel ”fiesta”-meny med lite av varje. Spanjorskan serverar även lunch och sen lunch (här är det öppet utan avbrott från lunch till kväll) och lagom till helgen kan man avsluta veckan med en spansk brunch fylld med à la carte-rätter.


Bildkälla: Spanjorskan

Punk Royale

Kockduon Jocke Almqvist och Kalle Nilsson drev tidigare Ölbaren i Åre och gjorde därefter ett lika kort som kontroversiellt gästspel på Kåken i Stockholm. Med Punk Royale på Södermalm fortsätter de servera oväntade rätter som både ska vara lyxiga och dekadenta, exempelvis med råvaror i form av anklever och hummer. En femtonrättersmeny, "Gastronomisk Dekadens", serveras och byts ut varje dag. Lyxbetonad mat alltså, men till överkomliga priser. Bakfickan Punk Royale Café har drop-in-platser och bar.