YouTubern Linda-Marie om hatkommentarerna: ”Folk tror jag vill göra dem tjocka”


Bild: Baaam


Sommaren 2012 tog Linda-Marie Nilsson, 28, mod till sig och lade upp en bild på sin Facebook, en bild på sig själv i bikini. Sedan dess har Linda-Marie varit ett ansikte utåt för kroppspositivism – något hon även får ta emot hat för:

– Folk tror att jag vill göra dem tjocka, säger Linda-Marie i en intervju med tidningen Femina.


I grunden är Linda-Marie journalist och det var inom den hon ville kunna påverka och förändra, att öka representationen av personer som ser ut som henne.

– Jag vill väga upp och visa: så här finns det också personer som ser ut och vi får också lov att finnas. Något jag önskar att jag hade haft tillgång till som ung. säger Linda-Marie till Femina.


Bild: Aftonbladet


Att lära sig att älska sin kropp gick inte över en natt, det har tagit Linda-Marie lång tid. För henne har sociala medier varit en nyckel till kroppsacceptans.

– Det har varit viktigt för mig med sociala medier, dels att kunna lägga upp bilder på mig själv och få pepp och bekräftelse. Men också att kunna se andra som ser ut mer som jag, kroppar som bryter mot normen.


Men med dagens skeva ideal så får Linda-Marie ta emot mycket hat på sina sociala medier:

”Du är ful, göm dig” eller ”Det är äckligt med så mycket fläsk” är vanliga kommentarer


Enligt henne verkar folk tro att det är okej på att vräka ur sig vad som helst. En vanlig fördom infleuncern stöter på är att människor tror att hennes syfte med kroppspositivismen är att hon vill göra dem tjocka.


– Jag undviker vissa sociala medier där jag får en massa hat eller dickpicks. Jag svarar inte okända nummer efter att män ringt och flåsat i luren. För att sålla bort elaka kommentarer använder jag filter, sen är det bara: blockera, censurera och ta bort, berättar hon.Linda-Marie menar allt hon gör bli aktivism på automatik.


– Om jag lägger ut en likadan bild som Bianca Ingrosso så blir det aktivism om jag gör det. Allt jag gör blir aktivism för att min kropp är avvikande.


Läs hela intervjun hos Femina


#lindamarienilsson #femina #intervju #flashmagazine #kroppsaktivism #kroppspositivism #influencerRabattkod:

ANGELICA20

Ger er 20% rabatt på hela JFR.ses sortiment "även sale". 

FullSizeRender-4.jpg

Your lashes by JB

Vår fantastiska redaktör Josefine Boysen har släppt sin egna lösögonfrans kollektion

Your Lashes By JB

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Flash media 

Angelica Tärnsby